Nyår på Madeira

Nyårsafton i Funchal på Madeira
Nyårsafton i Funchal på Madeira

Varför inte ta en paus från den kalla vintern i Sverige, och istället njuta av nyåret på Madeira? Vädret är härligt på Madeira, även på vintern, och det är faktiskt betydligt lättare att värdesätta det fantastiska fyrverkerier, när man inte står och huttrar.

Många svenskar spenderar sin semester på Madeira runt jul och nyår. Det är inte underligt, för vid den tidpunkten, är den svenska vintern kallast möjligast. På Madeira är dagarna mycket längre, soligare och varmare – temperaturer på 20 grader är inte ovanliga på Madeira i december.

Fyrverkeriet i Funchal är världens bästa

Madeiras huvudstad Funchal är känt för sitt fyrverkeri på nyårsafton. Det är alltid grandiost, och faktiskt ett av världens största. Hela Madeira deltar, och det finns ingen annan plats där du hittar ett så stort fyrverkeri i så vackra omgivningar – det har ön till och med bevis på: På nyårsafton mellan 2006/2007 var Guinness World Records™ på ön, och hela Madeira bidrog i försöket att skapa världens största fyrverkeri. Fördelat på hela 37 fyrverkeristationer runt om på ön, avfyrades många ton fyrverkerier, och Guinness World Records™ kunde bekräfta, att det var det största fyrverkeriet i världen.

nytår-madeira-fyrværkeri
Fyrverkerierna får en extra dimension när de speglas i havet.

Alla färgerna i fyrverkeriet får en extra dimension när fyrverkeriet speglar sig i vattnet runt Madeira. Nyårsafton på Madeira är verkligen en storslagen upplevelse.

Upplev fyrverkeriet från havet utanför Madeira

Om du vill ge din nyårsupplevelse på Madeira ytterligare en extra dimension, så är det möjligt att åka ut i en båt och se hela den spektakulära showen lite på avstånd. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva fyrverkeriet över ön, sittandes i en liten båt som vaggar svagt i det stilla vattnet.

Det finns också större båtar med restauranger, där du kan njuta av nyårsupén och god champagne innan midnatt, innan fyrverkeriet sprakar loss. Eller varför inte uppleva färgshowen över Madeira från en replika av Columbus skepp Santa Maria de Colombo?

Våra hideaways på Madeira är de perfekta utgångspunkterna för en härlig semester på den vackra ön – också över jul och nyår!

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer