Ny toscansk vingårdspärla

Jag erkänner att jag är priviligerad då en av mina uppgifter för Escapeaway är att köra upp och ner längs de vackra, gröna toscanska kullarna på mitt konstanta sökande efter nya spännande semesterbostäder. Om det sedan visar sig, att en semesterbostad blir en stor “hit” bland våra gäster, så blir mitt jobb ännu roligare, som du säkert kan räkna ut!

Vackra lantliga omgivningar

Fattoria degli Usignoli, som är en av våra nya produkter i Toscana, är en vingård som har mottagits med öppna armar av våra gäster, och där efterfrågan sköt i höjden, så snart vi tog med boendet på vårt program. Detta är i och för sig inte så märkligt, eftersom gården uppfyller flera av de kristerier, som jag själv ofta söker – för det första ligger egendomen i vackra lantliga omgivningar, sydöst om kultursstaden Florens, och för det andra finns här en massa roliga aktiviteter för hela familjen.

Vingård Fattoria degli Usignoli
Vingården Fattoria degli Usignoli ligger i vackert lantliga omgivningar…
Vingård Fattoria degli Usignoli
Det praktfulla poolområdet på vingården Fattoria degli Usignoli

Vingården har två stora utomhuspooler, där du kan slappna av hela dagen, och där även de yngsta gästerna har en pool att plaska i.

Många aktivitetsmöjligheter

Om du vill aktivera dig under semestern, kan du utmana ditt resesällskap på en omgång tennis. Alternativt kan du utforska det omkringliggande området till fots eller på två hjul – ja, du kan till och med betrakta landskapet från hästrygg, då gården har ett eget stall. Ett annat plus är, att du på Fattoria degli Usignoli kan välja både mellan rum och en egen lägenhet – något jag själv värdesätter.

Vingård Fattoria degli Usignoli
Restaurangen på vingård Fattoria degli Usignoli.
Vingård Fattoria degli Usignoli
Ett av rummen med direkt tillgång till trädgården.
Vingård Fattoria degli Usignoli
Du äter och dricker gott på vingården Fattoria degli Usignoli 

Och om du en kväll vill undvika att laga mat, så går du bara till gårdens restaurang, där det serveras läckra specialiteter och goda viner från den egna produktionen. Summa av summarum, så är Fattoria degli Usignoli en plats som ligger insvept i vackra, lantliga omgivningar, med närhet till flera intressanta sevärdheter; du har massor av roliga aktivitesmöjligheter, och du har god mat och dryck nära till hands när hungern hälsar på. Kan det överhuvdtaget bli bättre?

Vill du veta mer om Fattoria degli Usignoli?

Då kan du läsa om stället, dess priser, faciliteter, omdömen och mycket mer här. Du kan också kontakta oss på 040 60 60 499, eller skriva till oss genom att klicka här.

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Varsågod: Liguriskt sagoland med berg, utsikt och strand!

De flesta har vant sig vid att behöva tumma på några av...
Läs mer