Naturäventyr i Provence – Les Georges du Verdon

Verdonklyftan i Provence
Verdonklyftan i Provence. Foto: Doggettx. CC BY 2.0

En resa till Provence är en möjlighet att uppleva Verdonklyftan, en av Frankrikes mest spektakulära naturupplevelser namngiven efter den gröna flod som i miljoner av år, har lett fram i landskapet.

Frankrikes svar på Grand Canyon

Även om Verdonklyftan, Les Georges du Verdon, i Provence inte når upp till Grand Canyon i USAs omfång, är det likväl omöjligt att inte imponeras av synen av den upp till 700 meter djupa klyftan, som sträcker sig över 25 kilometer.

Klyftan, som löper från Castellane i öster, till den konstgjorda sön Lac de Sainte Croiz i väster, betraktas som en av Europas vackraste och lockar besökare frånhela världen – inte minst dem, som kommer hit för att utöva diverse friluftsaktiviteter. Klyftans höga klippväggar är populära bland klättrare, liksom du också kan bege dig ut på en mängd olika vandringsleder i och runt omkring klyftan. På några platser på floden, har du också möjlighet att prova dina krafter med white water rafting, som kan vara ett roligt sätt att uppleva klyftans vilda natur på – och helt säkert blir en upplevelse du aldrig glömmer.

Vil du hellere opleve kløften på lidt mere afslappende vis, er der heldigvis også gode muligheder for at køre rundt langs kanten i bi
Du kan också uppleva klyftan på ett lite lugnare sätt – i bil.

Vill du hellre uppleva klyftan på ett lite mer avslappnande vis, finns det också goda möjligheter att köra längs kanten i bil. Vägarna kan stundtals vara rätt kurviga, så du bör avsätta god tid till turen, framförallt då du kommer att vilja stanna några gånger för att njuta av utsikten. Hela turen runt klyftan är på lite över 100 kilometer, och det rekommenderas att dela in turen på 2 dagar, om du vill ha tid att njuta av de vackra landskapen i lugn och ro. Sjön Lac de Sainte Croix, är till exempel ett perfekt stopp för en picknick, och är helt säkert också populär om du reser med barn då här finns flera goda badstränder och möjligheter för aktiviteter på vattnet.

Sevärdheter och landsorter

En utflykt till Verdonklyftan är dock inte endast en möjlighet att njuta av härlig natur. Är du intresserad av kultur, kan du i området utforska hundratals av sevärdheter, och besöka många mysiga små landsorter, som vittnar om områdets rika kulturarv.

Verdonklyftan, som ligger en cirka 2 timmars bilfärd från Nice och Marseille, har sedan 1997 varit ett naturreservat, Parc Naturel Régional du Verdon, och är också skyddad under beteckningen Grand Site de France.

Du kan läsa mycket mer om Verdonklyftan på den officiella (franska) hemsidan här

Resor till Provence

Provence är härligt och hos Hideaways hittar du handplockade hotell längs kusten med utsikt till trädgårdar, havet eller det vackra inlandet. Läs mer om Provence i södra Frankrike och se foton från den vackra naturen på vår hemsida.

Se alla resor till Provence med Hideaways

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att 

prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer