När är vädret bäst för en semester i Sorrento?

rsz_bellevue-syrene-sorrento-klippestrand-badebro-2
På sommaren kan du njuta av Hotel Bellevue Syrenes härliga badbrygga...

Då Sorrento har typiskt medelhavsklimat, börjar sommaren faktiskt redan i maj då den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på runt 22°C, och minimum faller till behagliga 12°C. I juni är sommaren i full blom, med en genomsnittlig maximal temperatur på 27°C, innan den stiger till 29°C i juli och augusti. Minimumtemperaturerna på sommaren pendlar mellan cirka 15°C och 18°C på dagen. Detta är också den torraste tiden på året.

Sommar

Sommaren är självklart den mest populära årstiden för en resa till Sorrento, och det är lätt att förstå varför. Temperaturerna pendlar mellan 20-30 grader, men läget vid kusten betyder att värmen modereras av friska havsbriser. Priserna är högre i högsäsongen, och hotell och semesterbostäder är vanligtvis fulla. Det är också på sommaren som Sorrento är värd för en musikfestival som är välbesökt av både turister och lokala. Om du föredrar en livlig stämning på barer och caféer så är detta rätt säsong för det.

Nederbörden är på sin lägsta nivå i juli, då det endast faller 25 mm regn. Mängden börjar att stiga en smula i slutet av augusti, innan den når 81 mm i september. Under vintermånaderna upplever Sorrento mer än 100 mm regn per månad, med november som den generellt blötaste månaden.

Utsikt från Sorrento
Utsikt till vulkanen Vesuvius från Sorrento.

En av de bästa tidpunkterna för ett besök i Sorrento, är våren då temperaturerna är behagliga och trängseln på stranden och vid de kända sevärdheterna i området inte är så stor.

Vinter

Vintrarna är milda, och blir sällan extremt kalla. Genomsnittlig minimumtemperatur på natten ligger mellan 3-4°C, medan temperaturen om dagen på dagarna ligger runt behagliga 12-13°C. Januari är den kallaste månaden. Då vintern är kallare, är detta en bra period för att utforska omkringliggande områden och sevärdheter.

Vad kan du uppleva på din semester i Sorrento?

Sorrento ligger i den pittoreska regionen Campania, och är granne till Amalfikusten i södra Italien. Det är en liten stad med endast 16.500 invånare, och är därför också en mycket populär turistdestination.

Från både Sorrento och Amalfikusten är det lätt att ta tåget till Napoli och därmed också till Pompei och Vesuvius. Sorrento ligger också nära andra spännande semesterställen, såsom den lilla staden San Angelo. Du kommer lätt hit från Napoli och Positano.

Pompei
Upptäck Pompei på ditt besök i södra Italien.

Pompei och systerstaden Herculaneum begravdes fullständigt den 24 augusti år 79 e.Kr. då den närliggande vulkanen Vesuvius hade ett utbrott. Lava och vulkansk aska vräkte ner över staden, och trots den stora tragedin, bevarades byggnader och kroppar i väldigt bra skick under den stelnande askan. Pompei kan bi otroligt varmt på sommaren, och att vandra på stenarna som alstrar värme kan vara något av en utmaning. En utmärkt tidpunkt för att närmare utforska Pompei är på vintern och våren.

På våra handplockade hideaways har du de bästa utgångspunkterna för att utforska Sorrento på din resa. Läs mer om Sorrento och se alla hideaways här.

Taggar från artikeln
,
Mer av Michael Nielsen

Navigli: Milanos konstnärliga vattenhål

Genom Rom rinner Tibern. Turin har sin Po. I Florens flyter Arno...
Läs mer