Mitt liv i Gliaca di Piraino

Gliaca di Piraino är landsorten på Sicilien, där Escapeaway har sitt italienska syster-kontor, och i detta inlägg har jag valt att berätta lite om min upplevelse av landsorten.

Nu är det nästan 2 år sedan jag ankom till denna – för mig – helt okända landsort på Sicilien. Att lämna en så stor stad som Oslo för att komma ner till en landsort, där den endast bor (max) 1000 invånare, var inte helt lätt.

Men saken var den, att drömmen om att kunna resa och bo i landet, där mina rötter kommer ifrån (jag är född och uppvuxen i Norge, men har italienska föräldrar), var så stor att jag aldrig tvivlade om att det var det jag ville göra.

Var ligger Gliaca di Piraino?

Gliaca di Piraino är en del av kommunen Piraino i Messina-provinsen på den norra delen av Sicilien. Belägen ända ute vid havet bjuden den på en helt fantastisk utsikt över det blå Medelhavet och en lika enastående utsikt över de Eoliska öarna.

Höjdpunkten här är utan tvivel den vackra solnedgången, som får mig att häpna varje gång jag betraktar den.

Kysten ved Gliaca di Pirarino ved solnedgang
Kusten vid Gliaca di Pirarino vid en solnedgång.

Anpassning

Landsorten är liten, men charmig. Som ung 25-åring gick jag från att vara en hyperaktiv stadstjej, till att bli mycket lugnare och leva ett liv precis så som sicilianarna gör: inget ska planeras! Saker sker när de sker, och nu kan jag inte längre föreställa mig ett liv, där jag ska planera en drink med vännerna minst några dagar i förväg…

Det härliga med att bo på en plats som denna är, att efter en dag på jobbet kan jag faktiskt åka till stranden och avsluta dagen som att jag vore på semester… Jag vill inte göra dig för avundsjuk, men det är faktiskt sant!

Se alla våra semesterbostäder i Gliaca di Piraino här

A presto, Sicilia!

Jag har levt i denna lilla bubbla i nästan 2 år, och nu är tiden kommen för mig att avsluta detta äventyr. Jag kommer att sakna denna fantastiska landsort vid havet som med sina gulliga invånare har gjort min vistelse till en dröm. Jag kommer utan tvivel att återvända hit i framtiden, då jag tycker om platsen väldigt mycket och har skaffat mig både vänner och minnen för livet här.

A presto, Sicilia!

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer