Mitt hemliga tips på den italienska rivieran

Åh, vad det är viktigt att träffa helt rätt när det kommer till sommarsemestern. Här du en av dem, som fruktar att hamna i ett turisthelvete, eller i en tråkig charterstad, så kan denna veckas semesterbostad kanske få dig att spärra upp ögonen lite extra.

Du vill till Cinque Terre på Den Italienska Rivieran, men du vet också, att det är det många andra som också gärna vill. Så vart ska du bege dig, om du fortfarande vill uppleva Cinque Terres dramatiska klipplandskap, de idylliska fiskelägena och de vackra sandlagunerna, men inte vill dela det med 470.000 andra?

Mitt hemliga tips

Mitt namn är Allan. Jag har besökt LigurienDen Italienska Rivieran ungefär 117 gånger, och har också bott därnere i ett helt år en gång för många år sedan. Jag vågar därför påstå, att jag känner till området som bakfickan på mina allra bästa semestershorts.

Ligurien
Den italienska Rivieran bjuder på storslagna kustlandskap
Citroner fra Ligurien
Den Italienska Rivierna är också känd för sina fantastiska råvaror, såsom citroner
Ligurien
Alla de vackra kuststäderna i Ligurien lockar varje år hundratusentals besökare, men var hittar du de dolda pärlorna?

Och med tidens gång, har jag skapat många topplistor i huvudet: Liguriens bästa sandstränder; Liguriens trevligaste städer; Liguriens vackraste kuststräcka; Liguriens dolda pärlor och Liguriens bästa vandringsrutter – bara för att nämna några. Och egentligen vill jag inte riktigt dela med mig av dessa hemliga tips, men man måste komma ihåg att vara generös – framförallt när det kommer till semesterresor. Så nu har jag bestämt mig för att öppna upp gottepåsen…

Åk till Fiascherino!

I närheten av Cinque Terre – på den andra sidan av La Spezia-bukten – ligger landsorten Fiascherino på vägen till det vackra fiskeläget Tellaro di Lerici. Naturen vid Fiascherino är så vacker, att du kommer behöva nypa dig själv i armen, och gnugga dina ögon en extra gång. Och om du fortfarande tror att du drömmer efter det, så får du be en av dina medresenärer att upprepa processen.

Hotel Rosa dei Ventis morgenbuffet
Frukostbuffén på Hotel Rosa dei Venti serveras i vackra omgivningar
Hotel Rosa dei Venti
Udsikten från terrassen
Et af værelserne på Hotel Rosa dei Venti
Ett av rummen på Hotel Rosa dei Venti

I Fiascherino leder vägen genom klipplandskapet och höjddragen. Och nere vid vattnet hittar du två av de vackraste sandlaguner du överhuvudtaget kan föreställa dig. Vem skulle inte vilja spendera semestern här? Här kan du bo på det trevliga hotellet, Hotel Rosa dei Venti, med panorama-takterrass och väldoftande restaurang. Och så har du promenadavstånd till de båda sandlagunerna och till fiskeläget Tellaro di Lerici.

Vill du veta mer om Hotel Rosa dei Venti vid Cinque Terre?

Då kan du besöka vår sida om hotellet är, och läsa mer om ställets priser, faciliteter, läge och mycket, mycket mer

Du kan också söka bland alla våra 1800 handplockade semesterbostäder här

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av Escapeaways semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Taggar från artikeln
,
Mer av Camilla Springborg

Italiens bästa sandvikar

Letar du efter några vackra och fridfulla sandstränder där du kan bada,...
Läs mer