Missa inte de italienska julspelen

I Italien lever traditionen med levande julspel fortfarande vidare där professionella skådespelare tillsammans med engagerade amatörer klär ut sig som Josef, Maria, herdar med flera och sätter upp julspel på scener, torg och gator runt om i hela landet.

Julspelet i landsbyn Greccio
Missa exempelvis inte julspelet i landsbyn Greccio vid Rieti, nordöst om Rom, som var det första i sin tid och blev iscensatt av Frans af Assisi år 1223. Spelet tar normalt plats den 24, 26 och 27 december kl 22:45 och de första dagarna i januari kl 17:45, men kontrollera gärna datum och tid med det lokala turistkontoret innan du eventuellt planlägger ett besök.

Julkrubbe-gatan San Gregorio Armeno
Befinner du dig i Napoli, är San Gregorio Armeno Italiens främsta julkrubbe-gata dit troende flockas från hela världens alla hörn under julen för att köpa med sig en statyett till samlingen.

Julekrybbe-marked i Napoli
På via San Gregorio Armeno i Napolis historiska centrum hittar du den största marknaden i världen för julkrubbor, kallad Fiera dei Pastori.

Julkrubba-figurerna på Museo dei presepi Maranatha
I bergslandsbyn Lutago vid Bolzano i regionen Trentino-Alto Adige hittar du en av de största samlingarna av julkrubba-figurer i Europa, som om du befinner dig i närheten under juletid är det ett måste att besöka museet Museo dei presepi Maranatha.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer