Mina favoritstäder vid Gardasjön

Gardasjön har sedan länge fått fäste som en populär semesterdestination i Norditalien, med sin vackra natur, sina gamla pittoreska städer och de många aktivitetsmöjligheterna för både barn och vuxna. Här nedan vill jag gärna presentera mina tre favoritstäder vid Gardasjön – och jag hoppas det kan vara ett nyttigt restips till dig inför nästa resa till Norditalien.

Trevlig läsning

1. Limone sul Garda

Limones centrum är obeskrivligt mysigt trots sin storlek. Sjöpromenaden är inbjudande och restaurangerna är goda. Här rekommenderar jag att spendera en dag med att göra absolut ingenting mellan måltiderna. Koppa av och njut.

Se alla våra semesterbostäder och hotell i Limone här.

Limone sul Garda
Sjöutsikten gör Limone sul Garda till ett underbart skådespel.

2. Malcesine

Stadens centrum är mycket charmigt, här finns ett otroligt folkliv och många bra restauranger. Man bör absolut unna sig en utflykt upp på toppen av berget Monte Baldo med kabinbanan, varifrån det är en betagande utsikt över hela Gardasjön. Kom bara ihåg varma kläder – på höjde är temperaturen svalare.

Malcesine med borgen i forgrunden
Malcesine med medeltidsborgen i förgrunden.

Se alla våra semesterboenden och hotell i Malcesine här.

3. Desenzano del Garda

Staden är den största av mina tre favoriter, och jag föll framförallt pladask för den lilla hamnen och de omgivande byggnaderna som ingår i stadens centrum bredvid den stora marinan. Och så är kontrasten till de övriga två favoritstäderna trevlig, eftersom Desenzano del Garda gör den resande lite mer luft under vingarna på grund av sin storlek.

Se alla våra semesterbostäder och hotell i Decenzano del Garda här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer