Mina tre vitkalkade favoriter i Italien

Det finns många vitkalkade städer och byggnadsverk i Italien, men några gör ett större intryck än andra. Här ger jag tips på de tre vitkalkade platserna i Italien, som jag personligen anser har störst dragningskraft. Jag hoppas att det kan ge dig lite inspiration till din nästa resa i stövellandet. Trevlig läsning!

Ostuni, Apulien
Ostuni, som också mycket talande kallas för “Den vita staden”, ligger på en backtopp mitt i det vackra landskapet i Apulien. Alla husen i den gamla stadskärnan är vitkalkade och leder tankarna till en grekisk ö, snarare än till Italien…

Läs mer om Ostuni och grannbyn Otranto här.

Sperlonga, Lazio
Sperlonga, som finns på listan över de vackraste medeltidsstäderna i Italien, tronar på en klippavsats vid havet mellan Rom och Napoli. Staden är mycket karaktäristisk med dess vitkalkade his och dess smala gator och trappuppgångar – men är också känd för dess vackra sandstrand.

Läs mer om Sperlonga här.

Hvidkalkede huse på Panerea Ø
Vitkalkade hus på ön Panerea.

Panarea ö, De Eoliska öarna
Ön Panarea, som ligger mitt emellan Lipari och Stromboli, leder liksom Ostuni ofta tankarna till Grekland med dess många vitkalkade his och blåmålade fönsterluckor och dörrkarmar. Utöver sin vita skönhet bjuder ön bland annat på en vidunderlig utsikt ut över havet och Stromboli, samt resterna av en gammal kultur som kan härledas ända tillbaka till 1440-1270 f. Kr.

Läs mer om ön Panarea här.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer