Mina tre vitkalkade favoriter i Italien

Det finns många vitkalkade städer och byggnadsverk i Italien, men några gör ett större intryck än andra. Här ger jag tips på de tre vitkalkade platserna i Italien, som jag personligen anser har störst dragningskraft. Jag hoppas att det kan ge dig lite inspiration till din nästa resa i stövellandet. Trevlig läsning!

Ostuni, Apulien
Ostruni, som också mycket talande kallas för “Den vita staden”, ligger på en backtopp mitt i det vackra landskapet i Apulien. Alla husen i den gamla stadskärnan är vitkalkade och leder tankarna till en grekisk ö, snarare än till Italien…

Läs mer om Ostuni och grannbyn Otranto här.

Sperlonga, Lazio
Sperlonga, som finns på listan över de vackraste medeltidsstäderna i Italien, tronar på en klippavsats vid havet mellan Rom och Napoli. Staden är mycket karaktäristisk med dess vitkalkade his och dess smala gator och trappuppgångar – men är också känd för dess vackra sandstrand.

Läs mer om Sperlonga här.

Hvidkalkede huse på Panerea Ø
Vitkalkade hus på ön Panerea.

Panarea ö, De Eoliska öarna
Ön Panarea, som ligger mitt emellan Lipari och Stromboli, leder liksom Ostuni ofta tankarna till Grekland med dess många vitkalkade his och blåmålade fönsterluckor och dörrkarmar. Utöver sin vita skönhet bjuder ön bland annat på en vidunderlig utsikt ut över havet och Stromboli, samt resterna av en gammal kultur som kan härledas ända tillbaka till 1440-1270 f. Kr.

Läs mer om ön Panarea här.

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie

Utforska Montikvarteret i Rom

Rom är indelat i många olika kvarter med osynliga gränser. Det äldsta...
Läs mer