Mina favorit-designhotell i italienska medeltidsstäder

Letar du efter ett hotell i Italien, som utmärker sig med sin stilfulla design och inredning, och som samtidigt är beläget i en vacker, historisk omgivning?

Då ska du läsa vidare, för här nedan ger jag dig en kort beskrivning av tre designhotell i italienska medeltidsstäder, som jag gärna vill rekommendera dig. Trevlig läsning!

Hotel Langhe, Alba, Piemonte

Skandinavisk touch och rena linjer, precis utanför vinstaden Alba. Hotellet utmärker sig för sitt ideala läge i ett lugnt kvarter med inbjudande gröna utomhusområden samt den goda smak som råder överallt. Hotellet är från 2001 och framstår mycket modernt, stilfullt och inrett i ljusa och varma färger och raka linjer i möblemanget.

Hotel Langhe i Alba, Piemonte
Den stilfulla huvudbyggnaden på Hotel Langhe i Alba.

År 2011 anlades en flott pool med jacuzzifunktion – denna pool är självklart pricken över i för gäster som önskar ett hotell med avslappningsmöjligheter. I trädgården finns många möjligheter för relax – ögat njuter av naturens gröna färger och örat njuter av porlet från bäcken som löper längs grunden.

 

Hotel Cellai, Florens, Toscana

Konstnärligt och med en varm stämning sätter Cellai pricken över i på din tur till Florens. Hotellet har varit i den sympatiska familjen Cavallos ägo sedan 1881, och ganska långsamt har det utvecklat sig från ett simpelt studenthotell på första våningen utan hiss, till något av det mest fascinerande tre-stjärniga hotellet i Florens. En av hotellet största höjdpunkter är den härliga takterrassen, där du också hittar ställets lounge bar.

Opholdsrum i Hotel Cellai i Firenze
Vackert och varmt vardagsrum på Hotel Cellai i Florens.

Här kan du njuta av en stilla stund, och läsa en bok i eftermiddagenssolen, eller ta en drink efter middagen medan du njuter av utsikten över Florens takterrasser.

 

Hotel Gutkowski, Siracusa, Sicilien

Smakfullt tre-stjärnigt hotell i fräsch stil mitt på Ortigia-halvön. De 25 rummen är elegant och sobert möblerade med vackra sicilianska cotto-golv och behagliga pastellfärger på väggarna i den första byggnaden. De minimalistiska särdragen är ännu mer synliga i den andra byggnaden, där det också finns en gemensam terrass med bord och stolar (på andra våningen). Hotellet ligger vid strandpromenaden i det gamla Ortigia-kvarteret i stadens hjärta. Stämningen på hotellet och i hela närmiljön på halvön

Kreativt opholdsrum på Hotel Gutkowski i Siracusa
Kreativt vardagsrum på Hotel Gutkowski i Siracusa.

Värmen och den smakfulla inredningen, som du stiftar bekantskap med på Hotel Gutkowski ger dig en känsla av välbefinnande.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer