Min version av Pasta Pesto Speciale

Detta är min egen version av ett recept på min favorit pastarätt “Pasta Pesto Speciale”, som jag lagar med pasta från det italienska märket – “Tortellini-Kungen” – Giovanni Rana.

Jag sätter alltid på lite skön italiensk musik, öppnar en flaska av mitt favoritvin och låter mina smaklökar sjunga medan jag förbereder rätten – det är fantastiskt gott, eller som de säger på italienska: “molto buono” .

Här är mina tips och råd om hur du kan laga rätten.

Facts:
Tillagning: ca 30 minuter
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 2 paket tortellini (varje paket består av 250 g) från Giovanni Rana. Jag brukar välja att blanda smakerna pesto-basilico & pinoli samt ricotta & spinaci
  • 280 gram tunt skuren pancetta (finns ofta i välsorterade charkdiskar) eller vanligt bacon (finns då i förpackningar med 140 gram i varje)
  • 2 schalottenlökar
  • 7-10 champinjoner beroende på storlek
  • 200 gram soltorkade tomater (i olja)
  • 500 gram finkrossade tomater med basilika
  • Pesto alla Genovese. Ca. 140 gram, eller mindre beroende på hur framträdande du vill att pesto-smaken ska vara. Du kan med fördel själv göra din pesto
  • Ruccola sallad
  • Parmesan (parmigiano reggiano!)
  • Pinjenötter för dekoration / topping

Tillagningen:

Börja med att finhacka schalottenlök, soltorkade tomater samt skär svamparna i små bitar som sedan bryns i lite olivolja. Skiva pancettan / bacon i lagom stora bitar och stek tills önskad sprödhet uppnåtts, i en separat panna med ytterst lite olivolja. Låt sedan droppa av på en bit hushållspapper. När svamp och lök är lagom brynt så tillsätter man lagom mängd av de finkrossade tomaterna samt pesto som blandas till en röra. Tillsätt mer av tomater och pesto tills du får en lagom mängd till antalet personer. Låt det hela koka upp.

Sätt en stor kastrull med vatten till att koka. När vattnet kokar häller du i salt och lägger i tortellinin som kokas enligt anvisningarna på paketet.

Tillsätt nu pancettan / bacon i den tomat-pesto- doftande röran. Slå upp den färdiga tortellini i ett durkslag och sedan tillbaka i kastrullen igen. Häll över hälften av röran över tortellinin och rör försiktigt om, innan du tillsätter resten.

Lägg upp lagom portion i en djup tallrik och dekorera med ruccola, parmesan (riven i flan) samt lite pinjenötter och glöm inte rödvinet!

Till sist finns det endast en sak att tillägga: Buon appetito!

Vill du få fler tips på italiensk matlagning ?

- så tryck här och anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Caroline

Vin, välmående och reflektion nära Gardasjön

En av Italiens mest berömda turistmål är utan tvivel Gardasjön, och det...
Läs mer