Mallorca – för aktiva barnfamiljer och livsnjutare

Mallorca
Mallorca är för hela familjen och passar utmärkt till en familjesemester.

Jag har precis varit en rundresa på den evigt populära semesterön Mallorca med några kollegor. Det blev ett kärt återseende då jag besökte ön senast år 1991 och 1992 – då i sällskap med min familj på en semester i badorten Alcudia. Mycket har hänt sedan dess och Mallorca har mer eller mindre upplevt en renässans som semesterdestination. Även jag själv har upplevt en förändring, den då 10 åriga pojken har vuxit upp till en 35 årig man, tillika nybliven pappa.

Framför allt med hänsyn till att jag själv bildat min lilla familj flög tankarna genom mitt huvud när jag tänkte på Mallorca som semesterdestination för egen del. Den stora frågan för mig, var om Mallorca endast handlade om sol och bad, eller om ön också kan erbjuda något för mig och min familj, som ofta reser till genuina destinationer? Destinationer där vi kan stifta bekantskap med både lokalbefolkningen, landsbygden och få uppleva lokal atmosfär och god gastronomi? Svaret är ett rungande JA!

Rustikt lantställe vid foten av Tramuntanabergen

Jag blev framförallt förtjust – och lite smått lycklig – när jag och mina kollegor rullade in till lantstället Monnaber Nou, vid foten av bergskedjan Sierra de Tramuntana. Här talar vi om ett tvättäkta lantställe med själ, historia och inte minst lokal prägel på maten som serveras i den egna restaurangen.

Hotel Monnaber Nou är ett förtrollande lantställe.
Hotel Monnaber Nou vackra trädgård.

Omgivningarna är natursköna och faciliteterna med det fina poolområdet gör att en barnfamilj inte kan göra annat än stortrivas. Här kan den aktiva familjen ta del av atmosfären på Mallorcas landsbygd samtidigt som det endast är 12 km till närmaste sandstrand.

Lantlig charm och historisk idyll nära Can Picafort

Ett annat ställe som verkligen fick mig att dra på smilbanden var Casal Santa Eulalia – ett romantiskt lantställe 5-10 minuter i bil från badorten Can Picafort. Tänk att man kan bo i lugna och natursköna omgivningar med superkort avstånd till sol och bad vid kusten – som en dröm!

Casal Santa Eulalias pool är en oas i värmen.
Ett av Casal Santa Eulalias vackra rum.

Den jordnära Beate, med rötter i Tyskland, visade oss runt och jag slog snabbt fast att vi hade ytterligare ett perfekt lantställe för barnfamiljer bland våra hideawaysMallorca. Stora, rymliga rum tillsammans med den stora parken med enorma gräsplaner och fint poolområde, gör detta till ett paradis för aktiva familjer. Nämnde jag restaurangen? Nej, den får du själv upptäcka…

Högklassigt hotell nära Palma

Det tredje stället, där vi för övrigt hade vår bas under rundresan var Be Live Son Antem Collection. Här befinner vi oss ca. 20 minuter från Palma i ett naturskönt grönt område med lummiga omgivningar, ca. 8 km från den pittoreska lilla staden Llucmajor.

Hotel Son Antems stora frukostbuffé.
Hotel Son Antems enorma poolområde.

Hotellet erbjuder ett hav av faciliteter, där poolområdet, restaurangen och de rymliga rummen är de absoluta styrkorna. Men vi ska inte glömma lekplatsen, SPA:et och golfbanan – här får du närmast alla faciliteter du behöver för en aktiv familjesemester på Mallorca.

Resor till Mallorca?

Vill du veta mer om resor med Hideaways till Mallorca? Då ska du besöka denna sida, där du hittar alla våra handplockade hideaways på Mallorca.

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer