Madeira utsedd till “världens bästa ö-destination 2018”

Madeira
Madeira har blivit utsedd till "Världens bästa ö-destination" på World Travel Awards 2018.

Att det är något speciellt med Madeira, det är ett som är säkert. Efter att ha vunnit priset för “Europas ledande ö-destination” år 2017, har Madeira nu tagit hem priset för “Världens bästa ö-destination” på galan World Travel Awards som avhölls i Lissabon den 1 december i år (2018). Madeira vann kategorin över 18 konkurrerande öar, vilka bland annat inkluderade Bali, Barbados, Kreta, Fiji, Maldiverna, Sardinien och Jamaica – och med sådana konkurrenter, förstår man ju snabbt att ön måste erbjuda något unikt för att kunna vinna.

Enastående upplevelser för alla åldrar

Roberto Santa Clara, VD på Madeira Promotion Bureau, var väldigt lycklig över att ta emot priset, vilket han anser är “ytterligare ett viktigt och grundläggande erkännande för regionen och för hela populationen på Madeira och på Porto Santo“.  Roberto uttryckte också att “Madeira strävar hela tiden efter att erbjuda enastående upplevelser för resenärer i alla åldrar, genom autentisk, god, lokal mat, äventyr under öppen himmel samt en vidunderligt vacker natur, och detta stärks ytterligare genom detta erkännande från World Travel Awards”.

Läs också: 10 saker du måste uppleva på Madeira

Madeira
Madeira bjuder på dramatiska landskap som gömmer på mysiga byar
Att vandra på Madeira är en fröjd för alla sinnen
Att vandra på Madeira är en fröjd för alla sinnen
Närmare "drömlandskap" går knappast att komma
Närmare “drömlandskap” går knappast att komma

Sedan förra årets vinst har resenärer fortsatt att flockas till den portugisiska skärgården, för att uppleva den magiskt vackra naturen och spännande kulturen. Då Madeira ligger på samma breddgrad som Marocko, har ön ett sub-tropiskt klimat och ett dramatiskt berglandskap. Madeira har ett unikt ekosystem, och det är till exempel en av få platser på jorden, där bananträd växer bredvid vinrankor.

Res till Madeira med Escapeaway

Vi på Escapeaway har sedan länge vetat om, att Madeira är en unik plats på jorden, och ön är också en av våra personliga favoriter. Madeira kallas faktiskt för Atlantens pärla, och det är precis vad den är. Utöver fantastiska små hotell, gästvänliga människor, en intressant historia och god mat, erbjuder Madeira också ett landskap och en natur som fascinerar de flesta.

Vi har besökt Madeira många gånger, och har på våra resor handplockat hotell som erbjuder det där lilla extra. Det kan vara att läget är exceptionellt och spännande, att värdparet är extra gästvänliga eller att faciliteterna överträffar det mesta. Du hittar alla utvalda hotell och semesterlägenheter på Madeira här, och kom ihåg att du alltid själv kan välja när du vill resa, och hur länge du vill stanna borta. Vill du uppleva hela ön på din semester, kan du också läsa om hur du kan lägga upp en bilrundresa på Madeira här.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer