Lugn, vänlighet och medeltida charm i Bergamo

Vi är säkert flera, som gärna vill hitta en alldeles särskild övernattningsplats när det vankas semester. Helst ska det vara en plats, som är full av själ, historia och personlighet – och som man inte kan hitta var som helst. Vi är säkert också många, som utöver det önskar att bo mitt i en italiensk landsort med medeltida charm och utan trafikstörningar – men som samtidigt inte vill vara för långt bort från storstadslivet.

Allt detta kan du hitta på B&B Entro Le Mura på toppen av den helt vidunderliga staden Bergamo.

Landsortsstämning mitt i staden

Häruppe i Alta, som denna medeltida stadsdel kallas, hittar du lugn och ro, vackra gamla byggnader, charmiga torg, stämningsfulla restauranger och ett otaligt antal caféer med utomhusserveringar – och sist men inte minst, ett stort utbud av delikatessbutiker och andra trevliga affärer.

Bara några få minuters promenad från alla dessa härligheter ligger en liten, lugn gata, där gatustenen sedan tidernas begynnelse är noggrant lagd i det finaste fiskbensmönstret, och där det råder en landsortsstämning som gör det svårt att förstå att du befinner dig mitt i en stad!

Bergamo
När du bor på B&B Entro Le Mura, är du mitt i myllret av en halvstor italiensk stad – samtidigt som det känns som att du befinner dig ute på landet…

Här, bakom en av de tunga trädörrarna gömmer sig B&B Entro Le Mura, där ägarinnan Enrica erbjuder en historisk plats, vänlighet och en härlig trädgård. Trots husets höga ålder, kompromissas det verkligen inte med komforten – de sju rummen är inredda ljust, skandinaviskt och moderna, och har till och med gratis wi-fi. Alla rummen är fulla av personlighet, och det är tydligt att Enrica har lagt sin kvinnliga själ i alla smådetaljer, och att hon betraktar varje vrå som sitt eget hem – vilket det faktiskt också är, för hon bor själv på överta våningen tillsammans med sin familj och deras glada hund.

Utsikt, utsikt och ännu mer utsikt

Trädgården är platsens största plus, för vilken utsikt du har härifrån! Här kan du lägga dig i en solsäng och njuta av lugnet och staden mitt i det gröna, och när vädret tillåter kan du äta din frukost på terrassen. Fint väder betyder också perfekta förutsättningar för att besöka den nordvästra delen av Alta, där du hittar den botaniska trädgården Orto Botanico Lorenzo Rota. Eller varför inte ett besök till borgen San Vigilio från 1200-talet, vilken kan nås med kabinbanan (funicolare på italienska). Borgen ligger uppe på stadens högsta berg och därifrån har du en enastående utsikt över staden – och lite till…

Morgenmad på hotel B&B Entro Le Mura
Frukost på B&B Entro Le Mura, när den inte intas på terrassen…

Inköp och transport

Har du lust till ännu fler shoppingmöjligheter innan avresa, tar det endast cirka 10 minuter med antingen buss eller kabinbana för att komma ner till stadens lägre, modernare stadsdel, som kallas Bassa. Härnere råder storstadsstämning och ett rikt handelsliv. Och när du har handlat klart och har händerna fulla av shoppingpåsar, kan du skatta dig lycklig över att bussen till Orio al Serio avgår härifrån – precis vid tågstationen – och att det endast tar ett ögonblick (7 km) att ta sig dit.

Vill du veta mer om B&B Entro le Mura?

Du kan läsa mer om hotellet, dess priser, faciliteter och rekommendationer på vår sida.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer