Lucca i Toscana – staden som inspirerade Puccini

View over Lucca, Tuscany town
Utsikt över Lucca med de karaktäristiska terracotta-taken.

Lucca, som ligger nära Pisa och cirka 70 kilometer från Florens, är en av de städer du absolut bör besöka på en resa till den nordvästra delen av Toscana. Här, i en av regionens vackraste städer, väntar välbevarade byggnader, eleganta butiker och stämningsfulla caféer på dig.

Massor av charm och färre turister

Fortfarande översedd av massturismen, och skyddad bakom sin perfekt bevarade renässans-mur, är detta den arketypiska toskanska landsorten. Lucca ligger rätt platt, vilket gör en cykeltur på stadens tidlösa kullerstensgator till en perfekt aktivitet. På turen kan du besöka de gamla palatsen, som idag huserar fina antikvitets och delikatessbutiker. Du kommer inte känna dig ensam på din cykel, för i motsats till många andra italienska städer, är cykeln ett populärt transportmedel i vardagslivet bland invånarna i Lucca.

Av stadens alla medeltida kyrkor, är de viktigaste den konstnärligt utsmyckade San Michele in Foro som började byggas 1143, samt den majestätiska Duomon från 1000-talet. Njut av livet med en glass på stämningsfulla Antico Caffè Simo, där Gicomo Puccini, Luccas berömda stadsbarn en gång i tiden spenderade sina eftermiddagar.

Lucca torv
Lunchen kan du inta på stadens stämningsfulla torg. Foto: Pug Girl, CC BY 2.0.
Ponte del Diavolo Lucca Toscana
Kör du en halvtimme norrut från Lucca, kan du se denna berömda hängbro – Ponte del Diavolo – vid Borgo a Mozzano.

Från början av september till mitten av oktober är det högsäsong för den lokala operan, och där är alltid operor av Puccini på programmet – Puccini har skrivit många kända operor, t.ex. Turandot. I staden tar också en utomhus antikvitetsmarknad plats den 3:e söndagen varje månad.

Trattoria Da Giulio in Pelleria

Det borde vara förbjudet att lämna Lucca innan du har ätit lunch på den – med rätt – populära trattorian Da Giulio in Pelleria, en av Toscanas mest autentiska och värnade restauranger. Därpå kan du hoppa tillbaka upp på cykeln, och följa den 5 km lång stigen i ekträdens skugga ovanpå stadsmuren, för att beundra de urgamla olivlundarna som breder ut sig utanför stadens centro storico. Detta område, Lucchesia-området, producerar världens finaste olio di oliva (olivolja). Du hittar Da Giulio in Pelleria på adressen: Via delle Conce 45, Piazza San Donato. Kom i tid, eller kom ihåg att boka bord.

Resor till Toscana med handplockade hotell

Hos Hideaways hittar du ett brett urval av resor till Toscana i Italien. Med handplockade hotell och semesterbostäder som vänder sig till allt från familjer till par på romantisk resa, finns det säkert ett ställe som passar just dina semesterdrömmar.

Läs mer om resor till Toscana med Hideaways här

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer