Lucca är helt unik

Lucca är varken bättre eller värre än andra städer i Toscana, som t.ex. Siena, Pistoia, Arezzo eller Florens. Staden är bara helt unik. Jag kan strosa runt i timmar och betrakta de otaliga, vackra byggnaderna, medan jag fascineras över att staden en gång i tiden rymde inte mindre än 99 kyrkor och kapell. Dessutom njuter jag av den ytterst behärskade trafiken inom den majestätiska fästningsmuren. Visst, även jag som köpenhamnare kan uppfatta de lokala cyklisternas framfärd genom staden som ganska kaotisk – men å andra sidan så bidrar det också till stadens charm.

Det är överraksande, hur intensivt staden lever upp både om dagen och på kvällen.

Moderna konserter i historiska omgivningar

På sommaren håller man varje år en rad konserter, med så stora namn att de på andra platser skulle fylla stora arenor: Elton John, Bob Dylan, Eagles, Eric Clapton, David Bowie, Ray Charles och Oasis har alla besökt staden. Men det märkvärdiga är, att konserterna tar plats i stadsrummen, antingen på det intima torget Piazza Anfiteatro, som fortfarande har den romeska amfiteaterns karaktäristiska form, eller på det monumentala torget Piazza Napoleone, där stadens berömda operahus, Teatro del Giglio, samt det gamla grandiosa hotellet, Hotel Universo, ligger.

Lucca
Det är lätt att strosa runt i timmar i Lucca och betrakta de vackra byggnaderna…

Värt flera besök

En ovillkorlig attraktion är antikvitets- och hantverksmarknaden som varje tredje helg i månaden, tar plats på Piazza San Martino. Men även besök i de smakfulla butikerna, ett glas eller två på de mysiga vinbarerna, och en promenad på vallarna gör Lucca värt ett besök. Och ett till, och ett till, och…

Se alla våra semesterbostäder i och hotell i Lucca här.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer