Lucca är helt unik

Lucca är varken bättre eller värre än andra städer i Toscana, som t.ex. Siena, Pistoia, Arezzo eller Florens. Staden är bara helt unik. Jag kan strosa runt i timmar och betrakta de otaliga, vackra byggnaderna, medan jag fascineras över att staden en gång i tiden rymde inte mindre än 99 kyrkor och kapell. Dessutom njuter jag av den ytterst behärskade trafiken inom den majestätiska fästningsmuren. Visst, även jag som köpenhamnare kan uppfatta de lokala cyklisternas framfärd genom staden som ganska kaotisk – men å andra sidan så bidrar det också till stadens charm.

Det är överraksande, hur intensivt staden lever upp både om dagen och på kvällen.

Moderna konserter i historiska omgivningar

På sommaren håller man varje år en rad konserter, med så stora namn att de på andra platser skulle fylla stora arenor: Elton John, Bob Dylan, Eagles, Eric Clapton, David Bowie, Ray Charles och Oasis har alla besökt staden. Men det märkvärdiga är, att konserterna tar plats i stadsrummen, antingen på det intima torget Piazza Anfiteatro, som fortfarande har den romeska amfiteaterns karaktäristiska form, eller på det monumentala torget Piazza Napoleone, där stadens berömda operahus, Teatro del Giglio, samt det gamla grandiosa hotellet, Hotel Universo, ligger.

Lucca
Det är lätt att strosa runt i timmar i Lucca och betrakta de vackra byggnaderna…

Värt flera besök

En ovillkorlig attraktion är antikvitets- och hantverksmarknaden som varje tredje helg i månaden, tar plats på Piazza San Martino. Men även besök i de smakfulla butikerna, ett glas eller två på de mysiga vinbarerna, och en promenad på vallarna gör Lucca värt ett besök. Och ett till, och ett till, och…

Se alla våra semesterbostäder i och hotell i Lucca här.

 

Har du frågor om en resa - eller utflykt - till Lucca?

-Då är du välkommen att ringa oss på 040 60 60 499 eller att skriva till oss genom att trycka här!
Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie

Utforska Montikvarteret i Rom

Rom är indelat i många olika kvarter med osynliga gränser. Det äldsta...
Läs mer