Lissabon i evig utveckling

Lissabon är en stad full med vackra byggnader.
Lissabon är en stad full med vackra byggnader.

Lissabon är en av Europas härligaste städer. Här har du alla storstadens möjligheter, samtidigt som de klart definierade kvarteren ger den charm som annars ofta försvinner i de stora metropolerna. Och så är Lissabon i ständig utveckling, något som håller igång staden.

Ett exempel på denna löpande utveckling, är totalrenoveringen av Lissabons triumfbåge, som nu är färdigställd. Triumfbågen, Arco da Rua Augusta, ligger i slutet av Lissabons berömda gågata, Rua Augusta, och blickar stolt ut över det vackra torget Praça do Comércio.

Lissabons triumfbåge är öppen för besök

För första gången i modern tid är Arco da Rua Augusta nu efter renoveringen öppen för offentligheten. Du kan alltså ta dig in och uppleva den vackra byggnaden från 1875. En modernare hiss är installerad under renoveringen, så alla har möjlighet för att ta sig upp och njuta av utsikten.

flot-udsigt-over-lissabon-portugal---hideaways
Njut av härliga Lissabon – en stad med lång historia, men som är i ständig utveckling.

Och vilken utsikt sedan – helt fantastiskt! Inte nog med att du kan blicka ut över själva Praça do Comércio eller Terreiro do Paço som torget också kallas, så har du också en vacker utsikt över domkyrkan, borgen São Jorge, floden och en stor del av centrala Lissabon och kvarteret Baixa.

Moderna Lissabon med eget maraton

Lissabon håller liv i stadens historia, men är också en stad som är med på noterna. Det visar staden den 6 oktober varje år, då Lissabon Maraton går av stapeln. Det fulla namnet på loppet är Rock ‘n’ Roll Marathon of Lisbon.

Men egentligen borde kanske maratonloppet heta Lissabonkustens Maraton, för loppet startar nämligen i Cascais, och löper längs utmynningen av Tejo-floden och in genom Lissabon för att sluta i Parque das Nações. Det är en ovanligt charmig rutt, och Lissabons Maraton har också ambitionen att vara det vackraste loppet i Europa.

Ny kultur i stan

Ett sista exempel, som jag vill nämna här, är att det i förbindelse med utvecklingen av konst och kultur i Lissabon finns många nya spännande saker att se och uppleva. Bland annat hela området runt den nya staddelen, Expo, där du band annat hittar det fantastiska akvariet. Street art är en annan sak, som du inte kommer att kunna undvika på en resa till Lissabon.

Besök Lissabon med Hideaways

Våra handplockade hideaways i Lissabon är bra utgångspunkter för att uppleva en av Europas mest charmiga storstäder, oavsett om det är första gången du besöker Lissabon, eller om du kommer tillbaka för att återse staden.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer