Lissabon är den ideala staden att fira alla hjärtans dag i

Fira alla hjärtans dag i romantiska Lissabon.

Vi är många som tänker på London eller New York när vi planerar nästa storstadssemester – eller kanske också Paris och Rom om semestern ska vara av romantisk karaktär. Men det finns faktiskt få platser, som passar bättre till en romantisk semester runt alla hjärtans dag, än Europas vackraste hemlighet, Lissabon.

Värme och avkoppling

Tempot i Lissabon är något mer avslappnat än tempot i t.ex. Paris eller Rom, och staden är naturligtvis också mycket mindre. Men det har den fördelen, att Lissbon är ovanligt trevlig och behaglig stad att befinna sig i.

Ibland kan det kännas som att du har de berömda, backiga gatorna nästan för dig själv, trots att du befinner dig i en storstad, och lugn och ro är inte svårt att finna. Reser du till Lissabon på tidigt på året, är det också en möjlighet att möta våren innan den ens kommit till Paris, och på denna tidpunkt är priserna på såväl mat som hotell lägre.

Lissabon
Den berömda spårvagnslinjen 28 passerar stadens katedral

Lissabon kan skryta med många saker – en av dessa är, att staden har ett av de bästa klimaten du kan hitta i Europa, och de varmaste vintrarna. Under vintern, som löper mellan december och februari, är genomsnittstemperaturen hela 15 grader på dagen, och solen får redan märkbart mer makt här under februari.

Romantiska och upplevelserika Lissabon

Det är inte svårt att spendera en perfekt alla hjärtans dag i Lissabon. Ta till exempel en romantisk promenad i stadens högt belägna kvarter, där ni pausar på en av alla utsiktsplatser, och därifrån njuter av den fantastiska överblicken över staden och havet.

Senare kan nu njuta av utsikten från det motsatta perspektivet, nämligen från Tejo-floden, ombord på ett av alla cruiseskepp som erbjuder turer här. På vägen upp längs floden, kan ni beundra många av Lissabons mest berömda sevärdheter, t.ex. Belem-tornet.

 Valentine´s Day
Det finns många sätt att fira alla hjärtans dag på i Lissabon – t.ex. på en av stadens alla marknader.

En speciel middag för två bestående av t.ex. nyfångad fisk, är inte svår att hitta på en av stadskärnans charmiga restauranger, och till slut kan du fira dagen med drinkar och musik i det festliga kvarteret Barrio Alto. Prova gärna en av alla utsökta portviner, som barerna säljer här, och lyssna till en konsert med det portugisiska nationalinstrumentet Fado.

Se alla resor till Lissabon med Escapeaway här

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer