Legenden om Tropeas mest kända symbol

Santuario di Santa Maria dell’Isola di Tropea – det är ett långt namn att uttala, men det är precis vad helgedomen uppe på klippan i Tropea heter. Kyrkan är troligtvis Tropeas mest kända symbol, och den har också kommit att bli ett emblem för hela Kalabrien, där den står ståtligt på sin plats och blickar ut över havet. Men visste du att kyrkan omfattas av en legend?

Legenden om Santuario di Santa Maria dell’Isola di Tropea

Legenden berättar om när Jungfru Maria kom till byn. Det skedde under ikonoklasmen – den tid då man uppsåtligen förstörde religiösa symboler från en annan kultur – då en dag en staty av Jungfru Maria flöt iland i Tropea från Orienten där hon hade blivit kastad i sjön. Byns invånare gick ner till stranden tillsammans med deras ledare – biskopen och borgmästaren – för att fira ankomsten av träskulpturen, och de två ledarena bestämde där och då att installera statyn inuti en nisch i en naturlig grotta i klippan (där dagens helgedom nu står). Statyn var dock för lång för att får plats i nischen, så de båda ledarena kallade till sig stadens snickare och befallde honom att såga av hennes ben som lösning på problemet.

Men så snart snickaren satte sågen mot statyn, förlamades båda hans armar och i samma ögonblick dock både biskopen och borgmästaren. Ett bevis på vad som kan hända om man skändar religiösa symboler. Under de följande dagarna började Jungfru Maria att förlåta sitt folk för deras synder, och utföra mirakulösa handlingar för de sjuka som leddes till statyn. Och fram till för några år sedan brukade hängivna troende leda sina sjuka släktingar och vänner till sammas plats i hopp om nåd.

Resor till Tropea i Kalabrien

Nå, nu behöver man ju inte tro på legender eller vara troende för att uppskatta Santuario di Santa Marias skönhet. Kyrkan är öppen för allmänheten, och det går att få guidade turer om du är intresserad. Man arrangerar till och med bröllop på platsen – kan du tänka dig en ceremoni med en vackrare utsikt?

Är du intresserad av att besöka Tropea i den södra regionen Kalabrien, kan du läsa mer om våra resor til Tropea här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer