Läget ni alltid har drömt om!

Ni vill åka iväg på en romantisk sommarsemester – och ni vill absolut inte riskera att hamna på fel plats. Vad gör ni?

Gör rätt val… från start!

Era önskningar är många. Ni kör själv och vill gärna bo på ett hotell med helt rätt (romantiska) läge, precis vid en av sjöarna i norra Italien. Och det är väl inte för mycket begärt, eller? Ni kan välja att leta länge (och kanske förgäves) – eller så kan ni göra det enkelt för er själva, och kasta in er kärlek på Hotel Araba Fenice, som ligger på första parkett ut mot Iseosjön.

Iseosjön och vindistriktet Franciacorta kommer välkomna er väl

Ni drömmer nämligen om ett naturskönt område vid sjöarna, med trevliga städer och utan allt för många turister. Omvänt, hade det också varit trevligt att kunna besöka några vingårdar och restauranger med lokala råvaror och djup kärlek till det italienska köket. Men, finns det över huvudtaget?

Ni har säkert redan räknat ut, vart det är på väg? Svaret är naturligtvis ja, det finns! I den centrala delen av norra Italien, mitt emellan Comosjön och Gardasjön; mitt emellan Milano och Verona; och i perfekt köravstånd från Sverige, ligger Iseosjön och vindistriktet Franciacorta. Det är en av de få platser, där ni kan få både sjö och vinområde – med andra ord: allt ni önskar!

Restaurant på Hotel Araba Fenice
Kan du föreställa dig en bättre utsikt till middagen?
Pool-området på Hotel Araba Fenice smelter næsten sammen med søen
Poolområdet på Hotel Araba Fenice smälter nästan samman med sjön
Et af værelserne på Hotel Araba Fenice
Ett av rummen på Hotel Araba Fenice
Hotel Araba Fenice ligger lige ned til Iseosøen
Hotel Araba Fenice ligger precis vid sjöbredden

Utöver att (fortfarande) vara ett oupptäckt område, så kan ni njuta av alla möjliga härligheter här, som golfbana, designeroutlet, Monte Isola (Europas största ö i en sjö), över 100 vingårdar, den charmiga staden Iseo och den medeltida ministorstaden Bergamo. Ni hittar både natur och kultur. Något för ung och gammal. Något för den aktiva och den som bara vill slappna av. Och massor av lokal matkultur till ivriga gommar.

Spendera en semester på platsen som har allt

Hotel Araba Fenice har själ och karaktär, det märker ni fort. Det är ett sådant hotell, som ni kommer få lust att stanna på – och tillbringa halv- och heldagar på. Här finns massor av vatten – både i poolen och sjön har en unik dragningskraft. Och det hela kulminerar i hotellets restaurang, där elegans, stora smaker, stämning och utsikt gör upp i en högre enhet. Välkommen till Hotel Araba Fenice – ni kommer inte ångra er. Tvärtom.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer