Lär dig göra din egen rosmaringlass

Varför inte använda den populära, och enligt många mycket italienska, kryddan rosmarin på ett inte så traditionellt sätt? Rosmaringlass är överraskande delikat som avslutning på en god måltid.

Fakta:
Tillagning: ca. 45 minuter + frysen minst 5 timmar
Antal portioner: 4

Ingredienser:

  • ½ vaniljstång
  • 5 dl grädde, 13 %
  • 6 äggulor
  • 110 g ljust rörsocker
  • 3 kvistar färsk rosmarin + lite rosmarin till dekoration
  • Färska hallon, eller andra bär, till servering

Tillagning:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Koka upp grädden med rosmarinkvistarna, vaniljkornen och vaniljstången. Vispa äggulor och rörsocker ljust och fluffigt, och vispa sedan ner den varma grädden i äggmassan, lite i taget (häll inte i allt på en gång – då blir det äggröra). Häll tillbaka massan i kastrullen och rör konstant med en gummislev/slickepott tills krämen börjar tjockna lätt. Var uppmärksam på att den ideala temperaturen ligger på 84 grader – om temperaturen går över 84 så börjar massan att klumpa sig). Låt krämen dra i cirka 30 minuter, och häll den sedan genom en sill.

Kyl ner krämen och häll den i din glassmaskin. Om du inte äger en glassmaskin häller du ner smeten i en bunke och sätter i frysen. Efter cirka 1½ timme måste du röra om i bunken, för att sedan sätta in den i frysen igen. Detta ska sedan upprepas ytterligare 3 gånger med en timmes mellanrum innan glassen är klar för servering.

Servering:
Lägg glassen i portionsskålar med färska hallon eller andra sommarbär, och en liten kvist rosmarin som dekoration.

Buon appetito!

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer