Lär dig göra citronlikören Limoncello

Limoncello är en riktigt god citronlikör som härstammar från Amalfikusten söder om Napoli. Den ska helst avnjutas i små glas, direkt från frysen – men kan också användas i desserter.

Många av er har säkert köpt med er en limoncello hem från resan, men du kan faktiskt förhållandevis lätt även göra den själv, precis som italienarna har gjort i flera, flera år.

Limoncello
Limoncello är särskilt populär i södra Italien.

Ingredienser

  • 1 liter neutral snaps
  • 1 ½ liter vatten
  • 1 kg socker
  • Skalen från 8 ekologiska citroner

Skala citronerna utan att få med det vita på skalet. Lägg sedan skalen i spriten och låt de ligga och dra i 4 veckor.

Efter dessa 4 veckor, silar du bort skalen. Koka upp socker och vatten till en sirap och häll i spriten.

Limoncellon är nu klar! Den saknar bara en tur till frysen!

 

 

Skulle du vilja ha fler recept på italienska läckerheter?

Anmäl dig då till vårt nyhetsbrev genom att klicka här
Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie

Utforska Montikvarteret i Rom

Rom är indelat i många olika kvarter med osynliga gränser. Det äldsta...
Läs mer