Låt Piemonte öppna dina sinnen

Går du och funderar över en resa till Italien som gärna ska präglas av god mat, vackra vyer och sevärda städer? Har du kanske redan varit i Toscana men vill prova något nytt? Regionen Piemonte i nordvästra Italien är verkligen regionen som öppnar dina sinnen – från det du ser med dina ögon till det smaklökarna får lov att avnjuta. Välkommen till min favoritregion!

Jag har kört Piemonte runt på kors och tvärs samt besökt hotell, vingårdar, samarbetspartners och alltid insett att en stoltare region när det kommer till mat och vin finns inte. Inte undra på att Piemonte också stoltserar med flest Michelinrestauranger av alla Italiens regioner.

4:e generationens vinmakare

När vi är inne på temat stolthet leder tankarna mig till Matteo på vingården Fattoria La Quercia Rossa i vindistriktet Langhe. Matteo som är 4:e generationens vinmakare producerar på enklaste vis viner på traditionella och lokala druvor som Barbera och Grignolino.

Vinplukning
Gården producerar sitt eget vin – och du kan bevittna produktionen från första parkett.

Familjen sköter produktionen från druva till färdigt vin i glaset, och som gäst på gården får du lov att både besöka produktionen i den lilla rustika vinkällaren som ledsagas av en klassisk vinprovning.

Äkta gårdsrestaurang

Familjens vänner har fått äran att driva gårdens egna restaurang och gör detta med bravur. I den trevliga och hjärtevarma lokalen summar en stämning och atmosfär som vittnar om både lokala gäster men även ett par svenska gäster från Escapeaway som hittat hit.

Hotel Fattorias restaurant
Ställets fantastiska restaurang

Bara doften när jag träder in i restaurangen får mig att vilja stanna kvar hela kvällen och frossa i alla läckerheter som bärs ut från köket. Lokala rätter med lokalt producerade råvaror genomsyrar menyn där tryffel är ett naturligt inslag.

Sov gott i utmärkta sängar

Under rundvisningen av de 9 rummen på gården förklarar Matteo stolt att man gjort en ordentlig investering i nya sängar. Han insisterar på att jag ska provligga en av dem och jodå, här hade jag kunnat slumra skönt efter en god middag i restaurangen…

Fattoria La Quercia Rossa
Fattoria La Quercia Rossa omges av vackra omgivningar och ett härligt lugn.
Fattoria La Quercia Rossa
Poolen på Fattoria La Quercia Rossa och dess läckra utsikt.
Hotel Fattoria
Ett av rummen på Fattoria La Quercia Rossa
Hotel Fattoria
Huvudbyggnaden flankerad av alla blomsterkrukor.

Alla rum är fint inredda och utrustade med aircondition och det finns klassiska dubbelrum samt familjerum med upp till fyra sovplatser. På Fattoria La Quercia Rossa är alla välkomna, gammal som ung.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer