Låt dig inspireras av Sorrento i Italien

Den vackra hamnen i Sorrento
Den vackra hamnen i Sorrento

Kuststaden Sorrento vid Napoli i Italien har länge utövat en närmast magnetisk dragningskraft på konstnärer och andra kreativa själar. Kanske är det så, att denna kärleksaffär mellan Sorrento och konstnärerna, kan skyllas på en kombination av ovanligt vackra omgivningar, och ett behagligt kustklimat.

Varför skapar du inte dig själv ett intryck av denna berömda stad? På Hideaways har vi hotell och semesterbostäder i, och runt omkring, Sorrento – så sevärdheter som Vesuvius, Capri och Pompei ligger inom räckvidd.

Sorrento och de stora författarna och dramatikerna

Kanske lät Henrik Ibsen sig inspireras av de historiska omgivningarna och den betagande naturen i Sorrento, då han färdigställde Peer Gynt och Gengångare i staden. Det var något med Sorrento, som möjliggjorde för den stora dramatikern att lägga den sista handen vid dessa både stora verk.

Även författare som Dickens och Goethe, samt diktaren Byron, befann sig i Sorrento i perioder av deras liv. Från musikens värld, kan Sorrento skryta med att ha huserat en av tidernas största komponist och dirigent: Wilhelm Richard Wagner.

Deet-blaa-vand-ved-Sorrento-Italien-Hideaways
Det är lätt att glömma tid och rum när du är omgiven av Sorrentos vackra natur.

Även idag besöks Sorrento och den närliggande Amalfikusten av konstnärer, rika och berömda, och framgångsrika sportutövare. Sorrento har fortfarande en dragningskraft på kreativa människor av alla typer, och här råder en unik stämning och atmosfär.

Besök Capri från Sorrento

Sorrento är en otroligt trevlig stad med några fantastiska utsikter. Inte minst Vesuvius skapar en vacker bakgrund när du kastar blicken ut över havet i Napolibukten. Generellt sätt, är mycket av Sorrentos charm sammanbundet med havet och kusten.

Sorrento ligger på en halvö, och med båt från stadens trevliga hamn kan du nå den vackra ön Capri, som har varit ett populärt semestermål sedan romarnas tid. På Capri ligger den berömda blå grottan, Grotta Azzurra, som har ett speciellt, nästan övernaturligt ljus, i havet.

Capri-Amalfi-Italien-Hideaways
Upptäck Capri på en utflykt från Sorrento

Också ön Ischia med sina terme – alltså romerska bad – är värt ett besök. Och slotten Caserta och Herculaneum ligger i området. Ja, det finns faktiskt gott om saker att se och besök i och omkring Napolibukten, både på land och till havs.

Information om resor till Sorrento

Hitta mer inspiration i de olika inläggen här på bloggen, eller få en översikt över alla resor till Sorrento med Hideaways här.

Du kan antingen välja en paketresa där flyg, hotell och eventuell bilhyra ingår, eller så kan du bara boka boende om du själv vill stå för transporten. Du är alltid välkommen att kontakta oss för ett skräddarsytt upplägg på en resa till Sorrento, om du inte hittar det du söker online.

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer