Kroatien sätter rekord som resmål igen

Primosten är en av de vackraste kuststäderna i Kroatien.

Det är inte längre någon hemlighet att Kroatien har blivit en jättehit bland framförallt europeiska resenärer. Landet har upplevt en explosiv framgång inom turism de senaste 5-6 åren, och förra året satte landet återigen rekord för antal turister och övernattningar i landet med hela 18,5 miljoner besökare och 102 miljoner övernattningar. Detta bodrog till att Kroatien tog en niondeplats bland Europas snabbast växande semesterländer år 2017.

Stigning med 19% i antalet resenärer

Enligt eVisitor-systemet – det kroatiska turistinformations-systemet som vann tredjepris för innovation och teknologi vid World Tourist Organizations-mässan i Madrid tidigare i år – har totalt 3,6 miljoner besökt Kroatien under de första fem månaderna av 2018, vilket är en stigning på hela 19 procent i förhållande till samma period förra året. Samtidigt har antalet övernattningar stigit med 22 procent till hela 2,9 miljoner övernattningar under de första fem månaderna.

Framförallt maj månad har upplevt en explosiv stigning med 1,7 miljoner besökare, vilket är 30 procent mer än i maj 2017, och helat 39 procent fler övernattningar än samma månad förra året.

Kvarner-bugten
Varför åka till Karibien när du kan åka till Kroatien?

De flesta turister, som rest till Kroatien i denna period, kommer från Tyskland (2,5 miljoner övernattningar), följt av Österrike (1,1 miljoner övernattningar) samt Slovenien, Storbritannien och Bosnien-Hercegovina.

Den mest populära semesterdestinationen i Kroatien hittills i år, har varit Istrien, följt av Kvarner-bukten samt Split och Dalmatien-området.

Kroatien är en hit även bland skandinaver

Även om Sverige inte låg i topp bland resenärer som besökt Kroatien under de första fem månaderna av 2018, har semesterlandet i söder ett ytterst bra rykte bland de svenska turisterna. Även bland svenska resenärer har det skett en stigning i övernattningarna i Kroatien de senaste tre åren.

Rovinj i Istrien
Rovinj på Istrien är ett ev de mest populära resmålen i Kroaten – och när man ser platsen i soluppgången är det lätt att förstå varför.

Resor till Kroatien med Escapeaway

Escapeaway arrangerar resor till Kroatien med fokus på noga utvalda hotell som uppfyller olika behov vad gäller pris, läge och faciliteter. Du hittar bland annat resor till populära områden i Kroatien, såsom Istrien, Dalmatien och Kvarner-bukten.

>>> Här kan du se alla resor till Kroatien med Escapeaway

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer