Kombinera en badsemester i Lazio med en av Italiens mest särpräglade städer

Besök Sabaudia söder om Rom – en ung stad i natursköna omgivningar, som såg dagens ljus för första gången 1934 under fascismens storhetstid – och kombinera detta besök med en badsemester i Lazio-regionen.

Under fascismen (1921-43) såg många städer dagens ljus i södra Lazio. Ofta byggdes städerna på kort tid, och hantverkare och entreprenörer arbetade dag som natt. Byggnadsarkitekturen är präglad av fyrkantiga och monumentala konstruktioner. Alla de detaljer och ornamenter som man finner i byggnader från Barocken, existerar inte i fascismens byggnader: här skulle det vara rationellt och funktionellt.

Sabaudia
Sabaudia har ett särpräglat, arkitektoniskt uttryck präglat av fyrkantiga och monumentala byggnader.

Sabaudia är ett bra exempel på en av dessa fascistiska städer. Många menar att staden inte är speciellt charmig eller trevlig, så den skiljer sig markant från alla de andra karaktäristiska medeltida italienska städerna. Men det är också precis detta som gör staden intressant. Fyra andra exempel inom samma genre är Pontinia, Aprilia, Littoria och Pomezia.

Staden har, utöver sitt unika, arkitektoniska uttryck, ett enastående läge mitt i ett naturalistiskt centrum. Staden är omgiven av nationalparken Circeo med flotta, spegelblanka sjöar och fina sandstränder ut till Medelhavet. Nationalparken kulminerar med Circeo-berget, en imponerande höjd på 541 m.ö.h. med utsikt till ön Ponza. Inom 15-20 km kan man besöka de trevliga, historiska kuststäderna San Felice Circeo och Terracina, eller lite längre bort vidunderliga Sperlonga. Och så ligger Rom med sina ovärderliga kulturskatter endast 100 km bort.

Läs min kollega Maries artikel om Sperlonga här.

Vill du veta mer om Sabaudia?

denna sida kan du läsa mer om Sabaudia, där vi också presenterar en karta över området, utflyktsmöjligheter och våra semesterbostäder och hotell i staden och området runt omkring.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer