Recept på Spanakopita – grekiska spenat- och fetaostpajer
avSpanakopita är en populära grekisk paj, som görs med perfekt, krispig filo-deg och en fyllning av spenat och fetaost. Du kan enkelt göra små…
Spanakopita är en populära grekisk paj, som görs med perfekt, krispig filo-deg och en fyllning av spenat och fetaost. Du kan enkelt göra små…
Den svenska superkocken Stefano Catenacci gjorde sig själv känd för några år sedan genom sitt deltagande i TV-programmet Kockarnas Kamp. Jag har hittat ett…
Idag vill jag ta med dig till den centrala, gröna regionen Umbrien, där dessa traditionella små julkakor ursprungligen kommer från. Två av ingredienserna i…
Tartufo är ursprungligen en fransk delikatess, men idag även en klassisk smakvariant på italienska glassbarer. Hos några glassproducenter är tartufo en gräddglass med frukt…
Kärt barn har många namn – spaghetti med köttfärsås har bara två: ragù eller bolognese, och den korrekta formen är faktiskt en sammansatt version,…
För många år sedan besökte jag den tidigare danske Mästerkocken-vinnare, Timm Vladimir, i hans kök. Det var ett härligt möte, och vi lagade pizza,…
Om du någon gång besökt Sicilien, har du nog inte kunnat undvika doften av nyfriterade arancini som sprider sig på städernas gator och torg….
Här kommer ett recept till dig som är vegetarian – och till alla andra, som älskar solmogna auberginer och tomater. Rätten påminner lite om…
Marulk är en utsökt matfisk med sitt fasta, vita och smakfulla kött – och i kombination med de söta och spröda gröna ärtorna, de…
Idag ger jag dig Stefano Catenaccis recept på den väldigt italienska rätten ossobuco, som passar väldigt bra nu när den kalla och mörka svenska…