Lär dig göra Salsa Verde
avDet finns många versioner av denna delikata och användbara sås, kallad salsa verde (grön sås). Den serveras till olika rätter, framförallt där kött är huvudrätt…
Det finns många versioner av denna delikata och användbara sås, kallad salsa verde (grön sås). Den serveras till olika rätter, framförallt där kött är huvudrätt…
Denna rätt utgör – med sin härliga smak av färsk mynta och svärdfisk – en välsmakande klassiker från Sicilien. Här ger jag dig mina…
Panzanella är ännu en av de mycket omdiskuterade italienska anrättningar, där varje mamma har sin åsikt om hur den egentligen ska lagas. Ursprungligen är det…
Arrabbiata betyder arg, och namnet har denna rätt fått, tack vare den styrka och hetta tomatsåsen uppnår i och med att det är chili i…
Då färsk tryffel ska tillagas så lite som möjligt för att de inte mista sin dyrbara smak, passar det bäst att avnjuta dem genom…
Ravioli dolci con la ricotta al rum är ett klassiskt italienskt recept, som många av de italienska regionerna hävdar kommer från just deras territorium….
Den här rätten – som heter Tortellini alla Medici på italienska – har fått sitt namn efter den prominenta och inflytelserika florentinska familjen Medici,…
Jag har i samarbete med en av Sveriges bästa kockar, Stefano Catenacci, valt ut några av recepten från hans kokbok “Stefanos Italia – den…
För många år sedan besökte jag den tidigare danske Mästerkocken-vinnare, Timm Vladimir, i hans kök. Det var ett härligt möte, och vi lagade pizza,…
Är du en riktig gottegris? Tiramisù är kaffedesserten som samtliga italienska regioner gör anspråk på att vara ursprung till. Om du letar i historieböckerna…