Vellutata di piselli e gamberetti – Grön ärtsoppa med räkor
avI Italien skiljer man på zuppa och vellutata. På svenska skulle vi översätta båda orden till soppa, men i Italien är zuppa en soppa med klar…
I Italien skiljer man på zuppa och vellutata. På svenska skulle vi översätta båda orden till soppa, men i Italien är zuppa en soppa med klar…
Italienska såser är välkända världen över. Men det finns en region i landet, som erbjuder något helt unikt: Sicilien. Ön är naturligtvis en del…
Ribollita är en av de oundvikliga klassikerna från Toscana – och rätten har flera olika namn. Denna tjocka soppa kallas nämligen också zuppa di fagioli…
Biscotti di Prato, Cantucci, Cantuccini… kärt barn har många namn. Men egentligen är det fel att dessa kakor kallas cantucci eller cantuccini, då denna…
Minestrone di farro Jag har i år beslutat mig för att besöka några av Escapeaways många attraktiva semesterställen och använt mig av deras egna…
Uovo fritto al tartufo con crostone di pane e crema al Monte Veronese Jag har tagit forbi en norditalienska regionen Veneto. Jag har mer…
Sicilianska kikärtspannkakor – eller panelle siciliane som de heter på italienska – är superlätta att göra, och kräver väldigt lite utrustning, så det är…
Dessa kakor är kända på hela Sardinien, även om de primärt härstammar från staden Nuoro – ett område med många (får-) herdar, som ligger nästan…
Denna spaghetti-rätt är ytterst populär, och jag tror det beror på den härliga kombinationen av pancetta, ost och ägg. Det är på tal om…
Det finns oändligt många versioner av den populära grönsaksröran Caponata i Italien, men de har alla en sak gemensamt: huvudingredienserna är grönsaker som är…