Zuppa di farro alla toscana – toskansk dinkelvetesoppa
avZuppa di Farro är en typisk toscansk soppa, som ofta förbereds med farro – dinkelvete – från Garfagnana i provinsen Lucca i Toscana. Sedan…
Zuppa di Farro är en typisk toscansk soppa, som ofta förbereds med farro – dinkelvete – från Garfagnana i provinsen Lucca i Toscana. Sedan…
Denna kaka är en riktigt klassisk italiensk kaka som står sig utmärkt på kakbuffén, men också – vilket är vanligt i Italien – på…
Här bjuder jag på ett recept från Stefano Catenaccis kokbok: Stefanos Italia – den stora italienska kokboken, med fotografier av Joel Wåreus. Stefano Catenacci…
Det finns oändligt många versioner av den populära grönsaksröran Caponata i Italien, men de har alla en sak gemensamt: huvudingredienserna är grönsaker som är…
Ribollita är en av de oundvikliga klassikerna från Toscana – och rätten har flera olika namn. Denna tjocka soppa kallas nämligen också zuppa di fagioli…
Om du någon gång besökt Sicilien, har du nog inte kunnat undvika doften av nyfriterade arancini som sprider sig på städernas gator och torg….
I Neapel kallas rätten för aglio e uoglio, och det är inte svårt att föreställa sig en neapolitansk Mamma med starkt präglad neapolitansk dialekt…
En av de äldsta och mest traditionsrika rätter i Piemonte, är Vitello Tonnato – men tillagningen varierar från husmor till husmor, liksom mellan de…
Panforte är en klassisk toscansk specialitet från Siena, som enligt sägnen härstammar ändå tillbaka från 1200-talet då den kallades Panpepato på grund av den…
I Italien skiljer man på zuppa och vellutata. På svenska skulle vi översätta båda orden till soppa, men i Italien är zuppa en soppa med klar…