Insalata di arance – siciliansk apelsinsallad
avSicilianarna älskar att använda apelsiner och citroner i deras sallader, och de föredrar faktiskt att äta dem salta framför söta. Men de har också…
Sicilianarna älskar att använda apelsiner och citroner i deras sallader, och de föredrar faktiskt att äta dem salta framför söta. Men de har också…
Redan under antiken ansåg romarna att grön sparris var en högst värdefull grönsak. Idag är det regionerna Lombardiet, Piemonte och Emilia-Romagna som är högborgarna…
I Ancona i regionen Marche hittar du denna rätt, som på italienska heter Congole, patate e salsicce di Marche, bland förrätterna på de lokala…
Limoncello är en riktigt god citronlikör som härstammar från Amalfikusten söder om Napoli. Den ska helst avnjutas i små glas, direkt från frysen –…
Det finns många olika legender som berättar om hur Risotto alla Milanese – risotto med saffran – uppstod. Den mest omtyckta versionen, även om…
Detta är min egen version av ett recept på min favorit pastarätt “Pasta Pesto Speciale”, som jag lagar med pasta från det italienska märket…
På Sicilien känner alla – barn som vuxna – till denna enkla, men välsmakande pastarätt som kallas Pasta alla Norma på italienska. Sicilianare river…
Om du ska resa till Lissabon, får du inte gå miste om ett besök på stadens största matmarknad, Mercado da Ribiera. Här kan du…
Att dagens första mål är viktigt – till och med det viktigaste – är något vi i Sverige sedan lång till tillbaka har förstått….
Den italienska aprikosmarmeladkakan, eller crostata alla confettura som det heter på italienska, är en riktig nonna-kaka: en klassisk husmoderskaka, som hittas på många frukostbufféer…