Neapolitansk pizza på UNESCOs världsarvslista
avDen 7 december 2017 kommer för alltid vara ett speciellt datum för Neapels pizzabagare – det är nämligen dagen då FNs kulturorganisation, UNESCO, inkluderade…
Den 7 december 2017 kommer för alltid vara ett speciellt datum för Neapels pizzabagare – det är nämligen dagen då FNs kulturorganisation, UNESCO, inkluderade…
Denna spaghetti-rätt är ytterst populär, och jag tror det beror på den härliga kombinationen av pancetta, ost och ägg. Det är på tal om…
Det finns ett ordspråk som säger “När du är i Rom, gör som romarna”. Men vad gör egentligen romarna, när de går ut på…
Det finns oändligt många versioner av den populära grönsaksröran Caponata i Italien, men de har alla en sak gemensamt: huvudingredienserna är grönsaker som är…
Spanakopita är en populära grekisk paj, som görs med perfekt, krispig filo-deg och en fyllning av spenat och fetaost. Du kan enkelt göra små…
Den svenska superkocken Stefano Catenacci gjorde sig själv känd för några år sedan genom sitt deltagande i TV-programmet Kockarnas Kamp. Jag har hittat ett…
Idag vill jag ta med dig till den centrala, gröna regionen Umbrien, där dessa traditionella små julkakor ursprungligen kommer från. Två av ingredienserna i…
Jag undrar om det finns något land i världen, där de lokala maträtterna betyder så mycket för varje unik region, som de gör i…
Att dagens första mål är viktigt – till och med det viktigaste – är något vi i Sverige sedan lång till tillbaka har förstått….
I början av hösten är havet runt Istrien fortfarande varmt nog att ta ett doppi, men på denna årstid för den kroatiska halvöns härliga…