Bacalhau – 365 olika recept
avBesökare i Portugal överraskas ofta över, hur populär den torkade, salta torsken – mer känd som bacalhau – är. Fisken är ett prominent inslag…
Besökare i Portugal överraskas ofta över, hur populär den torkade, salta torsken – mer känd som bacalhau – är. Fisken är ett prominent inslag…
Läget vid Atlanten har gjort, att nyfångad fisk har tagit central plats i Portugals gastronomi. Men om du tycker om sötsaker, har du också…
Matmarknaden Mercado de Campo de Ourique i Lissabon bjuder på härliga kulinariska upplevelser, och är en perfekt plats för dig som vill slå dig…
Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är därmed Portugals äldsta och otvivelaktigt vackraste bryggeri – och en plats som…
Detta blogginlägg är skrivet av Mette Rem, som är journalist och före detta Italien-korrespondent för den danska tidningen Politiken. Hon har bott i Rom…
Olivoljan och olivträdet är förbundna med hundratals år av kulturell och gastronomisk historia. Men även med landskapsupplevelser och religion – och inte minst med…
Sicilianska kikärtspannkakor – eller panelle siciliane som de heter på italienska – är superlätta att göra, och kräver väldigt lite utrustning, så det är…
Piemonte i Italiens nordvästra hörn – vid Alpernas fot – är den perfekta destinationen om du älskar god mat och gott vin. Med en…
För mig, är Mallorca som ett stort Kinderägg – här gömmer sig så många överraskningar under ytan, som vi “vanliga turister”, av god grunder…
Dessa kakor är kända på hela Sardinien, även om de primärt härstammar från staden Nuoro – ett område med många (får-) herdar, som ligger nästan…