Lär dig baka en fantastiskt god focaccia
avDet omåttligt populära italienska brödet focaccia kommer ursprungligen från Genova i regionen Ligurien i norra Italien. Där kallar man brödet, på lokal dialekt, för fugàssa,…
Det omåttligt populära italienska brödet focaccia kommer ursprungligen från Genova i regionen Ligurien i norra Italien. Där kallar man brödet, på lokal dialekt, för fugàssa,…
Jag tycker väldigt mycket om att baka och briljera i köket, framför allt när det är kallt och trist ute. Doften av nybakat bröd…
Sicilianarna älskar att använda apelsiner och citroner i deras sallader, och de föredrar faktiskt att äta dem salta framför söta. Men de har också…
Zuppa di Farro är en typisk toscansk soppa, som ofta förbereds med farro – dinkelvete – från Garfagnana i provinsen Lucca i Toscana. Sedan…
Pasta är mycket mer än bara pasta. Det är mer än bara makaroner, skruvar och spaghetti. Pasta är en filosofi, en måttstock för levnadsstandard,…
En tryffel är inte en bit choklad som många kanske skulle kunna förledas till att tro – det är en svamp! En svamp som,…
Redan under antiken ansåg romarna att grön sparris var en högst värdefull grönsak. Idag är det regionerna Lombardiet, Piemonte och Emilia-Romagna som är högborgarna…
I Ancona i regionen Marche hittar du denna rätt, som på italienska heter Congole, patate e salsicce di Marche, bland förrätterna på de lokala…
Limoncello är en riktigt god citronlikör som härstammar från Amalfikusten söder om Napoli. Den ska helst avnjutas i små glas, direkt från frysen –…
Det finns många olika legender som berättar om hur Risotto alla Milanese – risotto med saffran – uppstod. Den mest omtyckta versionen, även om…