Recept på spaghetti med bacon- och tomatsås (all’amatriciana)
avSpaghettirätten all’amatriciana – eller på romersk dialekt alla matriciana – härstammar ursprungligen från staden Amatrice i södra Lazio. Och många anser faktiskt, att några…
Spaghettirätten all’amatriciana – eller på romersk dialekt alla matriciana – härstammar ursprungligen från staden Amatrice i södra Lazio. Och många anser faktiskt, att några…
Denna gång har jag åkt till det toscanska lantstället Agriturismo Le Querciole, för att besöka den sympatiska värden Gianluigi. Han och jag har lagat…
När sommarens sol har gett sitt allt till de röda tomaterna, är det ett perfekt tillfälle att laga en smakfull spaghetti med tomat och…
Äntligen ska vi laga en dessert tillsammans; och det är inte vilken dessert som helst, utan en som gör sig fantastisk året runt. Jag…
Le Fave dei Morti betyer “de dödas bönor” och lagas med anledning av allhelgonadagen, för i Italien (och exempelvis Frankrike), är det tradition att…
Det har blivit en italiensk sommarklassiker, som numera serveras genom hela landet och bortom dess gränser. Det är en symbol för det italiensk kökets…
La Bruschetta (plur: le bruschette) är ursprungligen en piatto povero, det vill säga en fattigmansrätt. Anledningen är egentligen inte så märklig – från början var det…
Det är verkligen inte svårt att äta vegetariskt i Italien. Grönsakerna är fyllda med smak, och ofta behövde det inte mycket mer för att…
Talesättet “man blir vad man äter” är numera mycket välkänt. Med det i tankarna överraskar det väl kanske inte, när olika undersökningar visar, att…
Varför inte använda den populära, och enligt många mycket italienska, kryddan rosmarin på ett inte så traditionellt sätt? Rosmaringlass är överraskande delikat som avslutning…