Vad betyder alla italienska kvalitetsbeteckningar på mat?
avNär det kommer till kvaliteten på matvaror i Italien, kan man tala om två standarder, som du som resenär i Italien ska förhålla dig…
När det kommer till kvaliteten på matvaror i Italien, kan man tala om två standarder, som du som resenär i Italien ska förhålla dig…
Rider du också på den ekologiska vågen, och skulle gott kunna tänka dig att genomföra din vision om att leva ”helt ekologiskt”, så kan…
För oss svenskar är skinka kanske inte samma typ av delikatess som till exempel vin eller tryffel, men i det rätta sammanhanget är det…
Namnen på de italienska glassmakerna är många, och vi kan väl alla nämna ett par, tre stycken. Kanske är favoritglassen stracciatella, zuppa inglese, cassata…
När sommarens sol har gett sitt allt till de röda tomaterna, är det ett perfekt tillfälle att laga en smakfull spaghetti med tomat och…
Ursprungligen bakade man, i Italien, primärt kakor och andra sötsaker i förbindelse med familjära högtider eller religiösa festligheter, och kakorna var nära sammankopplat med…
Äntligen ska vi laga en dessert tillsammans; och det är inte vilken dessert som helst, utan en som gör sig fantastisk året runt. Jag…
Panforte är en klassisk toscansk specialitet från Siena, som enligt sägnen härstammar ändå tillbaka från 1200-talet då den kallades Panpepato på grund av den…
Le Fave dei Morti betyer “de dödas bönor” och lagas med anledning av allhelgonadagen, för i Italien (och exempelvis Frankrike), är det tradition att…
Colomba Pasquale påminner om julkakorna Pandoro och Panettone, men i en något luftigare och smakfull variant, och är en kaka som har formen av…