Madeira och vinet
avDu sitter på en terrass med hela Atlanten som en blå spegel framför sig. En svag bris ger en behaglig svalka i solen, och…
Du sitter på en terrass med hela Atlanten som en blå spegel framför sig. En svag bris ger en behaglig svalka i solen, och…
Var och en, som har varit i Venezia (Venedig) med omnejd, om så endast för en dag, kan omöjligt ha undgått att se de…
Zuppa di Farro är en typisk toscansk soppa, som ofta förbereds med farro – dinkelvete – från Garfagnana i provinsen Lucca i Toscana. Sedan…
Denna kaka är en riktigt klassisk italiensk kaka som står sig utmärkt på kakbuffén, men också – vilket är vanligt i Italien – på…
Om du är som jag, så undersöker du noga vilka restauranger du ska besöka på din storstadssemester – oavsett vilken stad du ska resa…
Här bjuder jag på ett recept från Stefano Catenaccis kokbok: Stefanos Italia – den stora italienska kokboken, med fotografier av Joel Wåreus. Stefano Catenacci…
Detta blogginlägg är skrivet av Mette Rem, som är journalist och före detta Italien-korrespondent för den danska tidningen Politiken. Hon har bott i Rom…
Namnen på de italienska glassmakerna är många, och vi kan väl alla nämna ett par, tre stycken. Kanske är favoritglassen stracciatella, zuppa inglese, cassata…
Pasta är mycket mer än bara pasta. Det är mer än bara makaroner, skruvar och spaghetti. Pasta är en filosofi, en måttstock för levnadsstandard,…
Cava är en helt central del av katalansk kultur, och om du reser till denna del av Spanien, är det nästan ett måste att…