Känner du till vackra Ledrosjön?

Ledrosjön ligger väster om Gardasjön, vackert inramad bland bergen på 600 meters höjd över havet – och endast 15 minuters bilfärd från Riva del Garda! Ledrosjön är relativt okänd, vilket är ett plus för dem som söker lugn och ro i natursköna omgivningar…

Sjön är ett perfekt semesterställe för familjer med barn, och en bra utgångspunkt för spännande utflykter i området. Dels ligger där många trevliga småbyar längs de nästan osynliga vägarna, dels finns det många vandringsleder, och inte minst är området en sann lekplats för mountainbikers.

I förbindelse till Ledrosjön ligger Tremalzopassat, över vilket man kan ta sig ner till Gardasjön via Tremosine, som för övrigt är en av de vackraste platserna vid Gardasjön – staden har fått namnet “Gardasjöns Balkong” på grund av den fantastiska utsikt den bjuder på.

Här nedan ger jag dig några utflyktsförslag i området kring Ledrosjön – trevlig läsning!

Utflykt 1: – En härlig heldagstur med bil kan t.ex. gå igenom Ampoladalen till Storo, förbi Idrosjön, där ni kan avsluta med att köra upp i bergen mot Gardasjön och Valvestinosjön.

Ledrosøen
Trots de många turisterna som kommer till området, är Ledrosjön ännu förhållandevis okänt, vilket absolut är ett plus till dem som söker lugn och ro i natursköna omgivningar.

Det är en otroligt vacker tur, som slutar i Gargnano vid Gardasjön efter ett par timmars körsel på bra, men stundtals mycket smala vägar. Från Gargnano är det cirka 1 timmers biltur tillbaka till Ledrosjön längs Gardasjöns vackra kustväg. Om tiden tillåter det bör ni göra ett stopp i den lilla staden Campione som tidigare huserade en stor bomullsfabrik med tillhörande arbetsbostäder. Staden låg öde i många år, men idag har den fått en renässans som uppehälle för många vindsurfare.

Utflykt 2: – En annan heldagstur kan gå mot norr. Ni kör mot Riva del Garda, och därifrån norrut förbi Tennosjön, vidare förbi den trevliga staden Fiavè, och därifrån fortsätter ni upp över bergen mot Tione. I Tione kan ni välja att köra ytterligare norrut mot Madonna di Campiglio – den berömda skiddestinationen i Dolomiterna, och under vägen kan ni stanna till i Génovadalen och promenera till det imponerande vattenfallet Cascata di Nardis.

Riva del Garda
Riva Del Garda, som kallas “Gardasjöns norra pärla”, är vacker att titta på från sjön.

Ni kan också svänga av till höger mot Sténico, när ni kommer till landsvägen, men kost därpå svänger ni till vänster över floden mot Rágoli där ni fortsätter österut på den gamla, och mycket vackra vägen mot Sténico.

På vägen passerar ni några spännande klippformationer, och det kommer därför ofta vara bergsklättrare tätt inpå vägen. Innan ni når Sténico passerar ni ett mindre, men mycket imponerande vattenfall. I Sténico kan ni styra mot norr till den spännande Molvenosjön, som med rätta blivit ett välbesökt utflyktsmål, också för italienare. Från sjön hittar ni en storslående utsikt mot baksidan av Dolomiterna. Ni kan köra samma väg tillbaka och svänga av mot Vezzano och Trento.

När ni kommer till landsvägen, som förbinder Riva del Garda och Trento, bör ni svänga till vänster och göra ett stopp vid det lilla slottet Castel Toblino, där ni kan dricka en eftermiddagskaffe eller äta middag på slottet. Turen hem bör sedan gå via Calvino, Lasino, Cavédine och Drena, där ni kan besöka det imponerade slottet Castel Drena med sin imponerande utsikt ner mot Gardasjön.

Skulle du kunna tänka dig en semester vid Ledrosjön?

Tryck då här för att komma till alla våra semesterbostäder och hotell i området
Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Mette Rem

Lyx för en spottstyver!

Lyx för en spottstyver! Är denna tes egentligen en paradox, eller är...
Läs mer