Känner du till vackra Cilento?

Cilento är ett fantastiskt naturområde, beläget söder om Amalfikusten, men som – trots närheten till detta turisttäta område – ännu är okänt för de flesta. Området bjuder på härliga sandstränder och trevliga småstäder längs den vackra kusten och i de härliga bergen, som utgör största delen av detta spännande naturreservat.

Nästan inga turister

Regionen Campania är mycket mer än bara Amalfikusten. I den södra delen av regionen hittar du det praktfulla Cilento, som nästan är helt okänt på våra breddgrader. Det består delas av en kuststräcka, som nästan är lika vacker som Amalfis, men samtidigt är Cilento också ett stort naturreservat med trevliga bergsbyar, dit det nästan aldrig kommer en turist.

Strand i Cilento naturreservat
Strand i Cilento naturreservat

Är du intresserad av andra natur-sevärdheter i södra Italien? Då ska du läsa min kollega Allans spännande artikel om vulkanerna i södra Italien här.

Fantastiska sandstränder

I motsättning till Amalfikusten har Cilento dessutom några fantastiska sandstränder – de är så långa att du rent av kan gå på en lång promenad längs stranden, och komma fram till de många små spännande byarna som ligger längs kusten. Men mesta av allt, är nog Cilento berömt för sin goda matkultur, som inte är baserat på ett raffinerat kök, men på god och gedigen italiensk mat – i rikliga mängder.

Vill du veta mer om Cilento?

Då tycker jag att du ska gå in på vår sida om platsen, där du hittar en massa matnyttig information. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på 040 60 60 499 eller genom att skriva till oss här.

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer