Känner du till sicilianska San Marco d’Alunzio?

San Marco d’Alunzio är en härlig stad i bergen på norra Sicilien. Iklädd sin karaktäristiska röda marmorfärg, är staden framförallt en upplevelse för er som uppskattar små arkitektoniska pärlor…

Stadens trevliga gatuliv är fullt av siciliansk charm och vänlighet. Det finns flera intressanta butiker, som säljer lokala produkter, t.ex. korvar och ostar, diverse handverk, vin och mycket mer.

Från San Marco d’Alunzio är det möjligt att utforska de vackra Nebrodibergen med deras praktfulla natur, eller varför inte köra till havet som endast ligger en 15-minuters bilfärd bort? Staden huserar också en litet museum med en mycket intressant samling av byzantinsk konst.

Om du är intresserad av att veta mer om San Marco d’Alunzio kan du läsa mer om staden här. Om du vill gå bakom kulisserna på Sicilien, kan du också läsa vår spännande artikel om vilka städer på ön som verkat bakgrund i världskända filmer här. Läs också om hur du kan uppleva Sicilien på två hjul här.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer