Julstämning i London

London
London bjuder varje år på många jularrangemang i november och december

December är en magisk månad med många upplevelser på temat jul för både stora och små. Vacker julbelysning och juldekorationer, mysiga julmarknader och kulinariska upplevelser – London har allt, även på julen. Om du ska resa till London eller om du bara har behov av lite inspiration till aktiviteter i december så bara måste du läsa vidare. London erbjuder många speciella upplevelser under julen.

Åk skridskor vid Somerset House

Somerset House London
Kom i julstämning och åk skridskor vid Somerset House

I centrum, inte långt från Waterloo Bridge, ligger den gamla historiska byggnaden Somerset House. En populär mötesplats för konstintresserade men där det även arrangeras många andra former av event, både privata och för allmänheten.

Från och med 17; e november kan du komma i julstämning och åka skridskor på den stora skridskobanan som varje år byggs upp på gårdsplanen vid Somerset House. Omkring gården sätter man även upp julgranar och julbelysning som sprider ett vackert ljus när mörkret faller på. Under december månad arrangerar man olika typer av event för både stora och små i anslutning till skridskobanan så som kvällsåkning med musik och DJ samt familjeåkning på lördagar med Disney-tema och musik. Du kan dessutom stilla din hunger i Skate Loungen med utsikt mot skridskobanan eller på något av de andra “pop-up” matställena.

Inträde till skridskobanan samt hyra av skridskor är mot betalning. Det rekommenderas att boka biljetter online i god tid. Du kan se öppettider, boka biljetter och läsa mer här.

Vill du bo i närheten av Somerset House, så kan vi rekommendera hotellen One Aldwych (ca. 200 meter) och ME London (ca. 150 meter).

Gå på julmarknad i Covent Garden

Covent Garden London
Även inomhus i Covent Garden pyntas det till jul

På få minuters promenad från Somerset House ligger inköpscentret Covent Garden Market inhyst i en vacker äldre byggnad omgärdad av  caféer, butiker och bodar samt torget The Piazza. Här reser man varje år en julgran och torget såväl som centret förvandlas till ett vinterparadis av juldekorationer. Utomhus på The Piazza sätter man upp en julmarknad och “winter-wonderland” för alla åldrar från och med 15; e november.

Marknaden består av olika spännande bodar med bland annat mat och dryck samt julgranar och ett vinterlandskap med tomtens släde som är den perfekta platsen för julfotografering. I år arrangeras olika events i anslutning till julmarknaden och för barnen finns det både LEGO-äventyr och utställningar samt Disneys Frozen-äventyr.

Pricken över i: et är de dagliga live uppträdandena med Covent Garden Christmas Choir som verkligen fulländar julstämningen med sina julsånger.

Julmarknaden är öppen alla dagar under december mellan kl. 12.00-22.00 och det är gratis inträde. Du kan läsa mer om julmarknaden här.

Vill du bo i närheten av Covent Garden så kan vi rekommendera hotellen The Resident Covent Garden (ca. 300 meter) och Strand Palace (ca. 250 meter).

Julshopping på Carnaby Street i Soho

Carnaby Street London
Varje år vid juletid pyntas Carnaby Street med ett nytt jultema. 2018 var temat inspirerat av Queens “Bohemian Rhapsody” och det var med starka färger.

Ska du ut och köpa julklappar i London så är Carnaby Street i Soho ett perfekt ställe att starta på. Utöver det stora urvalet av butiker så har denna gata varje år sin egen speciella tradition när det gäller att pynta till jul. De traditionella juldekorationerna byts ut mot unika och kreativa teman så att du varje år i november och december kan uppleva ett nytt tema. Varje tema representerar något alldeles speciellt och markerar samtidigt starten på den årliga julhandeln.

Carnaby Street erbjuder massor av affärer och butiker med bland annat kläder, skor och accessoarer samt ett bra urval av caféer och restauranger. Är du på jakt efter julklappar eller bara en unik och annorlunda julupplevelse så ska du besöka Carnaby Street på din semester i London.

Vill du bo i närheten av Carnaby Street så kan vi rekommendera hotellen Rocco Forte Brown’s Hotel (ca. 650 meter) och The Resident Soho (ca. 450 meter).

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, , , , ,
Mer av Sofia Frederikke Bach

Från Romarnas Barcino till Kataloniens Barcelona

Barcelona är en storstad och är som så många andra full av...
Läs mer