Julshopping i Rom

De flesta förknippar nog julshopping med London eller New York, men vi på Escapeaway anser helt klart att Rom tar en solklar förstaplats!

De senare åren har italienarna verkligen tagit julen till sig, och har börjat att pynta upp i städerna och hålla julmarknader på gator och torg. På Piazza Navona hittar du Roms största och mest populära julmarknad, och endast några få steg därifrån, på Petersplatsen, uppförs varje år en stor “julkrubba”.

Julshoppingen tar plats överallt i staden, men de mest berömda shoppinggatorna är Via Nazionale och Via Cola Rienzo, där priserna hålls på en normal nivå. Är du däremot på jakt efter lyxbutikerna, så är det området omkring den Spanska Trappan du ska koncentrera dig på.

Rom är också ett perfekt resmål vid nyår, då stämningen i staden är helt speciell.

Se alla våra semesterbostäder och hotell i Rom här.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer