Julen har släppt sitt tag om staden – vykort från Sorrento

Jul i Sorrento
Jul i Sorrento

“Per, en god vän till Hideaways, har åkt till Sorrento i Italien, där han ska bo de kommande tre månaderna. Per arbetar som reseledare i Italien och Frankrike, och har i år valt att “ladda upp” inför säsongen genom att njuta av det goda livet och det behagliga klimatet i Sorrento (åh, jag önskar det vore jag…). Per lovade mig att skicka några vykort under sitt besök, och det första kan du läsa här.

 

Julen har släppt sitt tag om Sorrento

Julen har släppt sitt tag om Sorrento. Idag plockades julgranen på Piazza Tasso ner, och nu ligger torget och väntar på säsongens turister. Torget verkar minst sagt lite öde, såhär en söndagseftermiddag i januari. Mycket har stängts ner för vintern – eller jag borde kanske säga våren, för en temperatur på 15 grader och sol är mer vår än vinter för mig. De lokala invånarna packar dock in sig i dunjackor, halsdukar, handskar och mössor. Kvalitetskläder de har köpt in till 50% rabatt i stadens produktionsbutiker.

Det är januari-rean, som präglar Sorrento för tillfället. Som dansk, är det ett eldorado att bege sig runt i staden, och titta på priser. Ganska automatiskt jämför jag dem med priserna på kläder och skor av hög kvalitet hemma i Danmark, och allt kan fås till en tredjedel av priset. Vår och rea i Sorrento är en fantastisk härlig kombination för en nordbo, som inte är så förtjust i den skandinaviska vintern.

Jag sitter på det stora caféet Fauno på Piazza Tasso, och låter livet gå sin stilla gång. En större grupp äldre italienska kvinnor träder in i lokalen, snackiga som bara den. Det finns nästan inte plats nog till alla deras designinköp. Mascaran sitter som den ska, och de långa håren är färgade ljust. De bär alla stora solglasögon, trots att det börjat bli skymning, och de hjälps åt att lätta varandra från de tunga pälskapporna.

Café Fauno i Sorrento
Café Fauno i centrala Sorrento

När kvinnorna i deras samtal använder glosan tutti, vilket de ofta gör, formar de sina läppstiftröda munnar till en putmun, som om de gör sig redo för en kyss. Alla inköpta varor tas upp från påsarna, och på italienskt manér inspekteras allt. Jo, rean har verkligen kommit till stan!

Med ett leende på läpparna beger jag mig upp för den branta gatan för att komma hem till in terrass i min lilla citronplantage, medan vädret ännu bjuder på uppehåll. Imorgon väntar ännu en härlig dag i Sorrento.

Per Chrilles, Sorrento den 12 januari

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer