Jag reste till Andalusien och upptäckte Frigiliana

Posada Morisca
Marcus reste till Andalusien och upptäckte Frigiliana och Posada Morisca

Årets midsommarresa gick till spanska Andalusien där vi tre familjer skulle tillbringa en vecka med sol, bad, utflykter och god mat. Vi hade gjort vår läxa och hade fin koll på förutsättningarna innan vi reste. Men vad vi inte räknande med, var att den närliggande staden Frigiliana skulle omfamna oss i den grad att vi nästan inte ville resa hem igen.

Som medarbetare på Hideaways kan man aldrig helt slappna av om man befinner sig på semester i ett land där vi har boende. Man vill automatiskt besöka ett eller några ställen för att se med egna ögon vad våra gäster upplever på sina semestrar. Så var fallet även denna gång, då Andalusien är fullt av spännande “hideaways”. Närmast vårt boende låg en av våra trotjänare och storsäljare Posada Morisca. Därför var det upplagt att jag kastade både fru och son i bilen och körde upp förbi Frigiliana och ankom till den utsiktspunkt där det lilla hotellet ligger majestätiskt placerat. Både jag och min fru tittade på varandra och utbrast i ett enda “wow!”.

Marcus med familjen i Frigiliana
Marcus med familjen i Frigiliana
Ingången till Posada Morisca
Ingången till Posada Morisca
Den nya poolen på Posada Morisca
Den nya poolen på Posada Morisca
Rum på Posada Morisca
Rum på Posada Morisca

Posada Morisca hade fått en ny fin pool som inte minst vår lille son Theo visade intresse för. Man har vänt poolen som nu ligger likt en “infinitypool” med panoramautsikt till Frigiliana och mot havet nere vid kuststaden Nerja. Man har även frigjort plats för solstolar och exotiska parasoller. Vi slog oss ned på den närliggande terrassen med fin utsikt och fick ett glas svalkande rosévin medan Theo lekte med ställets lilla katt. Inte undra på att Posada Morisca är omtyckt bland våra gäster. Den genuina och avslappnade atmosfären tillsammans med utsikten gör att vem som helst får svårt att slita sig…

Tillbaka till den vita staden Frigiliana. Jag är extremt berest i Italien som verkligen vimlar av pittoreska och genuina städer, men jag tror inte en handfull slår den stämning och atmosfär vi upplevde i Frigiliana. Små, mysiga gränder ringlar fram bland de vitkalkade husen. Lokalbefolkning och ytterst få turister ger ett behagligt lugn i staden som annars präglas av små, mysiga restauranger. Vi blev helt sålda och åt två goda tapas-middagar där maten var utsökt och priserna låga.

Vacker Frigiliana
Vackra Frigiliana
Frigilianas mysiga centrum
Frigilianas mysiga centrum
Nerja och kusten är nära
Nerja och kusten ligger nära

Något som också imponerade på mig var att Frigiliana lyckats hålla sig så genuin och fri från turism med tanke på närheten till kusten. Det är inte mer än sju kilometer som tar ca. tio minuter att köra ner till den berömda kuststaden Nerja. Detta gör att man fint kan kombinera den pittoreska tillvaron i Frigiliana med sol och bad i Nerja. Personligen handlar det inte om jag återvänder, utan när.

Du kan se alla våra handplockade hotell och semesterbostäder i Andalusien här.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer