Italiens Karibien: här hittar du några av de bästa stränderna på Sardinien

Om du är på väg till Sardinien på sommarsemester, eller har planer på en semester på ön senare på året, har jag här samlat ett par tips till dig. Jag pratar om stränder – för Sardinien bjuder nämligen på några av de mest spektakulära stränderna i hela Italien. Trevlig läsning.

Extremt vit sand och turkosblått vatten

Stintino ligger längst ute på toppen av en spets på Sardinien nordvästra kust. Det är ett trevligt fiskeläge, som på sommaren befolkas av tillresande turistter. Lite utanför staden hittar du några av de mest fantastiska stränderna på Sardinien: Pelosa och Le Saline. Stränderna leder tankarna till Karibien och är framförallt omtyckta för deras extremt vita sand och det klara, turkosblå vattnet.

Pelosa strand på Sardinien
Pelosa strand ligger lite utanför staden Stintino…

Om du lider av vattenskräck, är det svårt att inte bli kurerad här. Vattnet är så inbjudande, att det är helt omöjligt att låta bli att kasta sig ut i det. Det är så klart, att du utan problem kan se den fina sandbottnen även ute på djupt vatten, och det finns dessutom en massa fisk att titta på – och det gör Stintino till ett perfekt resmål för de som tycker om att dyka och snorkla.

Skyddad nationalpark

Från Stintino strand har du utsikt till ön Asinare, som idag är en skyddad nationalpark, men som fram tills för ett par år sedan användes som fängelseö, och därmed huserade några av Italiens farligaste kriminella. Då öns enda gäster var inlåsta, är ön idag en ytterst välbevarad och orörd plats, och därför värd ett besök.

Läs mer om Stintino och se alla våra semesterbostäder i och omkring staden här.

Vill du veta mer om Sardinien? Då ska du läsa vår artikel om staden Alghero, också kallad “Italiens lilla Barcelona”, staden där Spanien möter Italien.

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Mette Rem

Lyx för en spottstyver!

Lyx för en spottstyver! Är denna tes egentligen en paradox, eller är...
Läs mer