Italiens första avokadobar har öppnat i Rom

Italienarna är ett stolt folkslag som värdesätter sina traditioner, kanske mer än något annat folkslag i världen. Och det med rätta, för det finns ju mycket att vara stolt över i detta avlånga land – inte minst när det handlar om mat. Varje region har sina egna specialiteter, och varje italiensk nonna lär sina barn och barnbarn hur den perfekta pastan ska kokas. Därför vet vi, att när vi kommer till Italien, då kommer vi att äta gott!

Det finns dock en negativ aspekt med att hålla så hårt på sina traditioner, och det är att vi som valt att bosätta oss i Italien, förr eller senare tröttnar på den sedvanliga pastan med tomatsås. Medan städer som Stockholm och Köpenhamn ständigt följer med i svängarna och öppnar rawfood-barer och frukostställen var-varannan dag, är det otroligt svårt att hitta en restaurang i Italien, som serverar något som inte är en pasta, en cotoletta eller en krämig risotto. Fram till nu, vill säga.

Avobar1
Äntligen har Italiens första avokadobar öppnat i Rom – och som namnet avslöjar är hela menyn baserad på avokado.

En meny helt baserad på avokado

Sedan den sista juni 2017, kan du som är på besök i den italienska huvudstaden inta en av dina måltider på Avocado Bar – en restaurang, som erbjuder en meny helt baserad på – ja, du gissade rätt: avokado. Och det ligger helt rätt i tiden. Avokadon har de senaste åren växt otroligt mycket i popularitet, inte minst för sina välgörande egenskaper för kroppen, men också för sin mångsidighet inom matlagningen. Dagarna då vi endast använde avokado för att göra guacamole är förbi, och idag är den bas i allt från glassar, till chokladpuddingar och som dekoration på, en annars rätt tråkig, rostad macka.

Avo gelato
Italien är känd för sin gelato, men en glass baserad på avokado är något nytt…
Avoburger
Vad sägs om en hamburgare där brödet är gjort av – yes, avokado!
Avotoast
Säga vad du vill, men jag tycker i alla fall att denna avokado-toast ser betydligt mer inbjudande ut en den normala rostmackan…

Succén sprider sig…

Avocado Bar öppnade tack vare en idé som en grupp unga italienare – alla under 30 år – ville realisera. Med stort fokus på design och de olika rätternas presentation, kan du inta din måltid för en billig peng (mellan 5-10 euro beroende på ditt val) i en ljus och transparent lokal, med ett öppet kök, där du kan koppla av mellan alla besök av sevärdheter på din resa till Rom.

Jag är själv en foodie och en avokado-lover av rang, så Avocado Bar är skäl nog för att jag ska köpa mig en biljett till Rom. Men är jag bara tålmodig, kan jag spara in biljettpengarna, för nästa öppning kommer inom kort ske i Milano (där jag bor), följt av Bologna och Napoli. Jag kommer stå först i kön vid öppnandet, det vill jag lova!

Vill du variera dina pizzor och pastarätter, med en avokado-toast?

Då ska du bege dig till Via della Madonna dei Monti 103 i centrala Rom – du kan boka hela resan till Rom med Escapeaway, inklusive flyg, boende och eventuell hyrbil/transfer, läs mer här.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer