Escapeaway öppnar upp för försäljning av flygresor till Italien

Med hela 1800 hotell, villor, semesterlägenheter och agriturismo-hotell på programmet, har det funnits gott om val för våra gäster att välja emellan – men där många av våra resenärer i början valde att resa till Italien på en bilresa, har det nu på senare år uppstått en stigande efterfrågan bland våra gäster, att också kunna beställa flyg hos oss till deras semester i Italien.

För att tillgodose denna efterfrågan, introducerar vi nu flygresor till Italien, som en del av en paketresa, så att du i framtiden inte behöver beställa flyg och semesterbostad, samt eventuell hyrbil, separat – nu kan du beställa allt på en gång via Escapeaway.

Res tryggt och säkert

Escapeaway är registrerat hos danske Rejsegarantifonden, och följer paketreselagen, så du kan resa tryggt och säkert – även som svensk resenär. Vi är medlem av Danmarks Resebyråförening och har tecknat utvidgad ansvarsförsäkring hos Gouda Forsikring. Har du frågor om flygresor, har vi gjort en omfattande FAQ med de oftast ställda frågorna om flygresor, samt en liten guide om så bokar du en paketresa. Självklart är du också varmt välkommen att kontakta oss, om du vill ha mer information om resor med flyg till Italien.

Flyg direkt från Sverige och Danmark till 15 olika flygplatser i Italien

I sökmaskinen hittar du flygavgångar med alla erkända flygbolag, både reguljärflygsbolag som t.ex. SAS, Lufthansa och KLM, men också lågprisbolag som t.ex. Ryanair, easyJet och Norwegian. Du kan resa med flyg till alla de större destinationerna i Italien, genom Escapeaway, och du kan flyga till alla flygplatser i Italien, antingen med direktflyg eller med en mellanlandning.

Dessa flygplatser har direkta flygrutter från Sverige och Danmark

Starta din resa här – sök efter priser på resor med flyg till Italien

Ovanstående lista är uppdaterad i januari 2017, och vi reserverar oss för eventuella ändringar. Flera av rutterna är säsongsbetonade, vilket ofta innebär att de är aktiva i perioden mellan april och oktober. Du kan alltid se aktuell information i sökmaskinen. Läs mer om flygrutter till Italien här.

Du kan också hyra en bil i Italien

När du beställer en paketresa med flyg och inkvartering, får du också möjligheten att beställa en hyrbil som står klar och väntar på dig på flygplatsen vid ankomst. Observera att vi på Escapeaway har valt att “svartlista” många lågprisbolag, som vi inte tycker ger en bra service. Mer om detta och bilhyra generellt i Italien, kan du läsa mer om i vår FAQ om bilhyra.

Så beställer du en paketresa

Det ska vara enkelt, säker och gå snabbt att beställa en paketresa hos Escapeaway, och vi har försökt föra beställningsprocessen så lätt och användarvänlig som möjligt, vilket faktiskt är en utmaning med så mycket data och information om lediga hotell, priser på flyg, bilhyra osv. Därför förstår vi också att det kan vara svårt att få en överblick över t.ex. alla de olika flygmöjligheterna som finns i sökmaskinen.

Vart ska jag åka på semester?

Du ska naturligtvis åka till Italien! Här nedan följer ett urval av de mest populära destinationerna, som du dessutom kan flyga till. Som alltid, är du varmt välkommen att kontakta oss för att få personliga tips och råd:

Toscana

Regionen, som har något för alla, oavsett om det är konstälskaren, den historiskt intresserade eller livsnjutaren. Du kan resa med flyg till en av Toscanas två internationella flygplatser från Skandinavien, nämligen flygplatserna i Pisa och i Florens. Många väljer dock också att nyttja flygplatserna i Rom eller Bologna – det beror på var i Toscana du ska bo.

Läs mer om Toscana här, och sök priser på din semester med eller utan flyg

Toscana har (næsten) det hele - ikke mindst god vin og vidunderlige landskaber...
Toscana har (nästan) allt – inte minst gott vin och vidunderliga landskap…

Storstadssemester i Rom

“Den eviga staden” som har ett enastående kulturarv och en oändlig lista av historiska och kulturella sevärdheter såsom Colosseum, Fontana di Trevi, Forum Romanum, Den Spanska Trappan, Vatikanen – och mycket mer. Du kan flyga till två flygplatser i Rom: Fiumicino/Leonardo da Vinci Airport samt Ciampino Airport.

Storstadssemester i Rom, se det stora urvalet av inkvarteringsmöjligheter här

Udsigt ud over skønne Rom
Utsikt över vackra Rom

Sicilien och Sardinien

Öarna, som bjuder på vackra och autentiska naturomgivningar, varm gästfrihet och historiens stora vingeslag. Du kan flyga direkt till Sicilien och Sardinien från flygplatserna i Stockholm och Köpenhamn.

Du vil finde masser af varm gæstfrihed på både Sicilien og Sardinien...
Du kommer att möta massor av varm gästfrihet på både Sicilien och Sardinien…

Gardasjön

Sjön, som är Italiens största och mest populära, och som bjuder på vacker natur, gamla trevliga städer och många aktivitetsmöjligheter för både barn och vuxna. Du kan ta dig till Gardasjön genom att flyga direkt till en av de internationella flygplatserna i Milano, Bergamo, Venedig eller Verona från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Till Verona går endast flyg med mellanlandning från Skandinavien, men i gengäld ligger staden endast en 20 minuters bilfärd från Gardasjön.

Escapeaway erbjuder 150 inkvarteringsmöjligheter vid Gardasjön, se dem här

Smukke Gardasøen
Vackra Gardasjön…

Ligurien

Regionen som råder över den Italienska Rivieran, ett fantastiskt klimat och det berömda naturreservatet Cinque Terre. Du kan flyga från Sverige till flera olika flygplatser i eller omkring Ligurien, t.ex. regionshuvudstaden Genova, franska Nice eller Milano i regionen Lombardiet norr om Ligurien.

Hitta inspiration till din semester i Ligurien

Vernazza - en af de fem små byer i Cinque Terre
Vernazza – en av de fem små städerna i Cinque Terre

Adriatiska Havskusten

Kusten, som bjuder på klassiska badorter, vackra och barnvänliga stränder, och möjlighet för dagsutflykter till storstäderna Venedig, Bologna eller Verona. Du kan flyga från Sverige och Danmark till flera olika städer i området runt Adriatiska Havskusten, t.ex. till Verona eller Bologna där det är 1,5 timmes körsel från flygplatserna till kusten.

Lär mer om de olika badorterna längs Adriatiska Havskusten

Caorle på Adriaterhavskysten med den gamle bydel i højre side af billedet
Caorle vid Adriatiska havet är känd för sin strand och trevliga gamla stadsdel…

Resan började i en källare…

År 1999 startade vi Escapeaway som ett litet hobbyprojekt där vi erbjöd bilsemestrar från en källare i Köpenhamn, men mycket har skett sedan dess. Över åren, har Escapeaway Resor utvecklats till att vara en av Skandinaviens största specialister i förmedling av handplockade semesterbostäder, hotell, villor och semesterlägenheter i Italien. Flera hundratusen gäster har beställt sin semesterbostad i Italien genom oss, varav många trofast kommer tillbaka när nästa resa till Italien ska beställas – något vi naturligtvis är mycket glada för, och vi vill också i framtiden erbjuda ett stort urval av semesterbostäder till din bilsemester.

Idag bor vi inte längre i en källare, och har förutom kontoret i Köpenhamn, också kontor i Sverige och på Sicilien, där jag själv bor och arbetar med mina åtta italienska kollegor. Härifrån Sicilien har vi naturligtvis också kunnat följa utvecklingen, och ser nu att många som tidigare har kört till Italien, idag önskar att flyga. Utveckligen från bil till flyg ses ju också tydligt med alla de nya flygrutterna som nu finns till Italien, framförallt de som lågprisbolagen har öppnat de senaste åren, och som tidigare nämnt finns det hela 15 direkta rutter från Skandinavien till Italien. Tiden är därför kommen, att också vi på In-italia vill erbjuda våra gäster möjligheten att beställa flygresan till Italien via oss, och naturligtvis som en paketresa så att du som gäst täcks av Paketreselagen (Pakkerejseloven) Resegarantifonden (Rejsegarantifonden) och vår utvidgade ansvarsförsäkring som vi har tecknat hos Gouda Forsikring.

Att vi nu kan erbjuda flygresor och paketresor, ger ännu fler möjligheter, och i framtiden kommer du också att hitta nya och spännande produkter hos Escapeaway, som t.ex. rundresor, temaresor, vinprovningar, matlagningskurser och mycket mer. Vi vill fortfarande, precis som den gång då vi startade i källaren, förmedla den kunskap vi har om Italien till våra gäster.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, , , ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer