Hur lagar du italiensk marulk med ärtkräm?

Marulk är en utsökt matfisk med sitt fasta, vita och smakfulla kött – och i kombination med de söta och spröda gröna ärtorna, de späda små salladsbladen och den milda schalottenlöken utgör den en fantastisk rätt.

Här ger jag dig mina tips på, hur du bäst tillagar rätten, som på italienska bär namnet Coda di rospo con crema di piselli.

Trevlig läsning – och buon appetito!

Fakta:
Tid: ca. 20 minuter
Antal portioner: 4

Ingredienser:

  • 600 g rensad marulk
  • 1 schalottenlök
  • 125 g gröna ärtor
  • 4 msk olivolja
  • Salt & peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1 paket färska, spröda salladsblad (mangold, spenat eller liknande)

Gör så här:

Dela fisken i fyra lika stora delar. Krydda med salt och peppar, och stek den i en panna med lite smör. Baka den sedan färdig i ugn (ca 100 grader C), till en innertemperatur på 40 grader – det tar cirka 5-7 minuter.

Finhacka schalottenlöken. Blanda 2 msk färska gröna ärtor med hälften av löken, olivolja, salt och peppar och ställ till sidan.

Koka upp grädden och tillsätt resten av löken och resten av ärterna och låt det koka i 2 minuter. Häll därefter ner gräddblandningen i en blender och tillsätt smör. Mixa ihop allt till en len kräm. Smaka av krämen med salt och peppar. Skölj salladsbladen och torka av.

Servering:

Fördela krämen på fyra tallrikar, anrätta fisken ovanpå och pynta med den rå ärt- och lökblandningen samt avsluta med salladen och en ringla över lite olivolja.

Servera med ett gott glas vitt vin.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer