Hotell med själ på Kreta, Greklands ”evergreen”

Annas-House-poolomraade
Få tips på hotell med själ på Kreta i denna artikel.

Det finns hotell, och så finns det hotell med själ. Den senare kategorin får jag kanske definiera lite närmare. Preciss om det inte finns två personer som är likadana (inte ens enäggstvillingar), så finns det inte ett hotell som är exakt likadant som ett annat. Dock finns det likheter: själen. Alltså hotell med viss personlighet, och tro det eller ej, men Kreta är fullt av dessa charmiga och unika platser, som vi har valt att kalla hideaways.

Senast jag besökte the evergreen var förra hösten, då solen sken från en molnfri himmel och temperaturerna steg upp mot 25 grader mitt på dagen – just the way I like it. Det är precis detta som kännetecknar Kreta: en lång säsong med ett ytterst milt klimat – och den grekiska gästfriheten blir bara varmare och varmare ju längre in på säsongen vi kommer.

Därför vill jag i detta inlägg gärna slå ett slag för dessa själsliga hotell, och Kreta som resmål, för det är verkligen en kombination som förtjänar ett par ord med på vägen. Tänk att ha ett gömställe (läs: resmål) i södra Europa där de milda temperaturerna gör det möjligt att njuta och uppleva stället från mars/april till och med oktober.

Kreta kan du utöver att njuta av det sydeuropeiska klimatet, också komma under huden på den grekiska historien, naturen och gastronomin – alla delar ligger inom räckvidd, framförallt om du har en hyrbil under din semester.

Här får du ett par smakprov på hideaways, som vänder sig till paret som söker romantik, till familjen som söker ett strandnära läge, och till den aktiva resenären som gärna vill röra på sig på sin resa. Och risken är hög, att du kommer bli stamgäst här…

Till familjen – Anna’s House

Annas House på Kreta

Till paret – Happy Cretan Suites

Happy Cretan Suites på Kreta

Till den aktiva – Lameriana Secret Village

Lameriana Secret Village på Kreta
Hur vill du bo på din resa till Kreta?

Du är som alltid välkommen att kontakta oss på Hideaways, om du vill ha inspiration till din semester – vi berättar gärna mer om härliga Kreta.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer