Hotell med cool pool

Paradise Cove Boutique Hotel
Paradise Cove Boutique Hotel på Mauritius är bara ett av många hotell i Hideaways program som har en cool pool...

Finns det något bättre, än att komma hem till hotellet efter en dag full av upplevelser, byta om till badkläderna och avsluta dagen med ett välförtjänt dopp i poolen? Eller, vad sägs om att starta dagen på bästa möjliga vis, med några längder i vattnet medan solen sakta stiger och värmer upp jorden med sina första glittrande strålar. Eller, kan du tänka dig något mer avkopplande, än att slå sig ner vid en pool med utsikt över berg, hav och natur? Det kan inte jag…

Vattnets lugnande effekt

Oavsett hur du nyttjar poolen på ditt hotell, är det ett faktum att vatten har en lugnande effekt på oss alla. Ibland är en pool bara en pool, men ibland bidrar poolen verkligen till den där extra lilla lyxen i tillvaron. Det är just dessa pooler vi har valt att fokusera på här.

Pooler utöver det vanliga

I detta blogginlägg vill vi tipsa dig om några av våra hotell som har pooler som skiljer sig från mängden. Här finns pooler som är byggda ur ett hållbart perspektiv. Här finns pooler som är alla arkitekters våta dröm. Här finns pooler som bjuder på en makalös utsikt. Kort sagt, hotell där poolen är en upplevelse i sig själv. Naturligtvis finns det fler hotell med unika pooler på vår hemsida, jag är säker på att du kommer att hitta din favorit.

Vivood Landscape Hotel, Costa Blanca, Spanien

Vivood Landscape Hotel
Poolen på Vivood Landscape Hotel ligger omgiven av underbar natur.

Wow! Vivood Landscape Hotel ligger i Guadalestdalen omgärdat av naturens under åt alla håll, och de 25 rummen och sviterna är designade så att du kan njuta av omgivningarna även när du befinner dig inomhus. På sitt unika läge är hotellet ett perfekt hideaway, och en riktig oas där du helt och hållet kan koppla av och släppa vardagens stress och måsten. Hotellet är byggt med miljön i tankarna, och är dessutom ett av våra så kallade adults only hotell.

Grand Hotel Convento di Amalfi, Amalfikusten, Italien

Grand Hotel Convento di Amalfi
Grand Hotel Convento di Amalfis pool ligger gömd bakom dramatiska klippor. 

Vilket ställe, vilka omgivningar och vilka utsikter! Sällan har jag blivit så begeistrad redan vid första ögonkastet. Grand Hotel Convento di Amalfi är inrett i ett före detta kloster, och det är en spektakulär vy, att se den sandstensfärgade byggnaden klamra sig fast längs klippväggen cirka 80 meter över det skimrande Medelhavet. Här får du uppleva en en exklusiv semester utan att det blir alltför pompöst…

Hotel Xanadu Island, Bodrumhalvön, Turkiet

Hotel Xanadu Island, Bodrumhalvön, Turkiet
Hotel Xanadu Islands pool bjuder på en oändlig utsikt över havet.

Ordet Xanadu betyder “plats med storslagen skönhet, lugn och lyx” och Hotel Xanadu Island i Bodrum, måste jag säga, har allt detta! Att befinna sig på Xanadu Island – en halvö ca. 30 min från Bodrum – är en annorlunda och härlig upplevelse: å ena sidan befinner du dig på en stor resort, å andra sidan råder en lugn och exklusiv atmosfär här, kryddad med storslagna utsikter.

Onyria Palmares Beach House, Algarve, Portugal

Onyria Palmares Beach House, Algarve, Portugal
Onyria Palmares Beach Houses pool är en favorit bland många.

”Jag har under de senaste 30 åren besökt 70 länder och detta är min favorit”. ”Allt var perfekt – jag hade inte kunnat önska mig en bättre semester”. ”Det bästa hotell jag besökt på åratal – fantastisk personal”. Ja, trots att Onyria Palmares Beach House är ett nytt stjärnskott på hotellhimlen, haglar lovorden tätt från återvändande gäster. Här kommer många av dina resedrömmar garanterat gå i uppfyllelse…

U Zenmaya Phuket, Kamala, Thailand

U Zenmaya Phuket, Kamala, Thailand
U Zenmaya Phuket har en pool där du kan njuta från morgon till kväll.

U Zenmaya ligger söder om den trevliga semesterorten Kamala på Phukets vackra västkust. Här möts du av härligt gröna omgivningar på en klippslänt i söderläge. Det är inte enbart på dagen som utsikten är fantastisk, utan även när solens sista strålar färgar himlen och havet i orange och röda nyanser. U Zenmaya Phuket håller verkligen en hög standard – på en rimlig prisnivå dessutom!

Jetwing Colombo Seven, Sri Lanka

Jetwing Colombo Seven, Sri Lanka
Jetwing Colombo Sevens pool har en vacker utsikt över Sri Lankas huvudstad Colombo.

Swimmingpoolen på takterrassen, är en av Jetwing Colombo Sevens stora tillgångar – här kan du ta en avsvalkande simtur med en imponerande utsikt över Sri Lankas huvudstad Colombo. Detta 5-stjärniga city-hideaway erbjuder inkvartering i snyggt inredda rum och lägenheter, och här kan du se fram emot fina faciliteter och en hög servicenivå.

Fler hotell med cool pool

Visst blir man frestad av att bara dyka ner i dessa poolers härliga vatten? Framförallt i dessa tider, då vädret utanför våra svenska fönster inte direkt bjuder på många fler färger än de som tillhör den grå färgskalan. Vill du se fler coola pooler – vi har nämligen gott om dem – så rekommenderar jag dig att besöka vår hemsida, där du kan botanisera i pooler i Thailand, USA och Europa – och allt däremellan!

Besök Escapeaway.se redan idag – vi är experter på att handplocka hotell som erbjuder det där lilla extra!

Mer av Louise Laurenius

Sicilien på två hjul

Känner du till filmen Vacanze Romane? Den där Gregory Peck kör runt...
Läs mer