Hotel Quinta Penha de França – en pärla på Madeira

Penha de França Mar - Main Swiming Pool
Havsutsikt från första parkett - inte illa alls!

Beläget i ett av Funchals bästa kvarter, omgivet av frodiga trädgårdar med en betagande utsikt över havet, är Hotel Quinta da Penha de França och Hotel Penha de França Mar en behaglig bas och utgångspunkt för en semester på Madeira.

Endast 300 meter från Funchals centrum och hamn, ligger dessa två pärlor, en sann oas av tropiska trädgårdar med direkt tillgång till Atlanten. Båda hotells faciliteter står till förfogande för gästerna, så du har alltid möjlighet att spendera dagen vid poolen med direkt tillgång till havet – men du kan också välja att placera dig i skuggan vid huvudbyggnadens pool, som under de varma sommarmånaderna är ett behagligt andningshål. En hiss och en gångbro ger en lätt passage mellan de två hotellen.

Penha de França
Quinta Penha de França, det gamla huvudhuset.

Quinta Penha de França, ett hotell med utsikt till hav och trädgård

Funchals historiska och kulturella centrum ligger endast en behaglig 15 minuters promenad bort. Botaniska trädgårdar, shoppingcenter, museum, restauranger, barer, caféer och många andra intressanta sevärdheter ligger precis vid dörren.

Hotellet består av 109 rum – ursprungliga Hotel Quinta da Panha de França erbjuder superiorrum med en vacker utsikt till trädgården, vackert dekorerade i lantlig stil. En del av rummen har balkong, varifrån du kan njuta av delvis havsutsikt, men också av den idylliska utsikten över trädgården. Det finns olika rumstyper att välja mellan inom varje utsiktskategori: rum med trädgårdsutsikt, rum med havsutsikt och rum med delvis havsutsikt.

Pool på Quinta Penha de Franca
Poolen kan också användas om du bor på Quinta Penha de França.

Här kan du läsa om de olika rumstyperna på Hotel Quinta Penha França.

Hotellrum med utsikt till den vackra trädgården

Rum med trädgårdsutsikt erbjuds som enkel- eller dubbelrum med möjlighet för en extrasäng. De flesta dubbelrum har balkong eller terrass. Alla rum med trädgårdsutsikt har kabel-TV, telefon, minibar och kassaskåp. Badrum med hårfön och badkar. Rummen av typen twin (dubbelrum med åtskilda sängar) ligger på hotellets fjärde våning, och har samma faciliteter som övriga dubbelrum.

Hotellrum med delvis havsutsikt

Superiorrum varifrån du kan njuta av den vackra havsutsikten och samtidigt också av den gröna trädgården. Alla dessa rum är extra bekväma med aircondition, kabel-TV, telefon, minibar och kassaskåp. Badrummen är utrustade med badkar och hårfön.

Hotellrum med full havsutsikt

Dessa rum ligger på systerhotellet Hotel Penha de França Mar. Här bor du i rum med en fantastisk utsikt mot havet. Från balkongen eller terrassen kan du njuta av både havet och de båtar som dagen lång passerar förbi ute i horisonten.

Alla dessa rum har kabel-TV, telefon, minibar och kassaskåp, och några har aircondition. Badrummet har badkar och hårfön. Observera att Hotel Penha de França Mar kan uppfattas lite mer slitet i jämförelse med sitt systerhotell – i gengäld är utsikten till havet bättre.

Quinta Penha de Franca
Rum på Quinta Penha de França.

Faciliteter på Hotel Quinta Penha França på Madeira

Hotellets populära restaurang Joe’s Casa de Jantar erbjuder ett internationellt och lokalt kök à la carte. Maten kan avnjutas inomhus i bekväma omgivningar, eller al fresco på restaurangens terrass i hotellets vackra trädgård. Du kan också njuta av luncher på Hotel Quinta de Penha de França Mars idylliska terrassrestaurang med utsikt över poolen och in imponerande panoramautsikt över havet och det närliggande hamnområdet. Både restaurangen och den tillhörande baren, Joe’s Bar, är lokala institutioner som är populära bland Funchals invånare – inte bara för den goda maten och den imponerande vinlistan, men också för den gammaldags Country Club-atmosfären.

Mjuk pianomusik understryker värmen under alla de avslappnande kvällarna spenderade med drinkar och cocktails i Joe’s Bar, medan du kan spela biljard, kort eller kasta pil i de anslutande lokalerna.

Penha de França Mar - Hav
Penha de França Mar har en egen privat tillgång till havet.

Hotel Quinta da Penha de Franças uppvärmda saltvattenspool ligger i den vackra trädgården vid huvudbyggnaden, och de två poolerna på Hotel Quinta da Penha de França Mar ligger direkt ut mot havet med en fantastisk havsutsikt. Hotellet har dessutom en privat tillgång till havet och ett privat område för dykning.

Poolbaren på Hotel Quinta da Penha de França Mar levererar förfriskningar och snacks till dem som föredrar att spendera dagen vid poolen. Det finns också privat parkering för gästerna, och det är gratis wifi i receptionen på Quinta da Penha de França.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer