Hotel Quinta das Vinhas – rustik och fridfull semester på Madeira

Quinta das Vinhas
Quinta das Vinhas ligger fridfullt på höjderna på Madeira, och bjuder på ljuvliga utsikter.

Hotel Quinta das Vinhas ligger högt uppe i bergen på Madeira, omgivet av vinfält med utsikt över det glittrande havet. Hotellet som ligger mellan de pittoreska landsorterna Calheta och Jardim Mar på öns soliga sydvästra kust, är idealt till en parsemester där man bor enkelt och rustikt i lugna, natursköna omgivningar.

Quinta-das-Vinhas-have
Den blomstrande trädgården.

Hotel Quinta das Vinhas har sex dubbelrum med badkar och dusch. Alla rum har därutöver telefon, kabel-TV, hårfön samt kassaskåp – i övrigt är de alla av olika storlek och har varierande inredning. De tre sovrummen på den nedersta våningen ligger ut mot poolen och trädgården, medan de tre rummen på översta våningen har en vacker utsikt över vinfälten och havet.

Quinta-das-Vinhas-eksempel-paa-lejlighed-i-flere-plan
Exempel på en lägenhet fördelad på två våningar.

Utöver detta kan Quinta das Vinhas också erbjuda 14 små hus till dig som gärna vill bo helt i lugn och ro, men samtidigt ha tillgång till hotellets faciliteter. Du ankommer till husen via e liten stig som leder fram genom vingården.

Quinta-das-Vinhas-terrasse-og-pool
Terrass och pool.

Vill du ta ett dopp för att svalka ner dig, ligger hotellets pool i trädgården och kan fritt nyttjas. Därutöver är det inte långt till alla de sevärdheter som Madeira kan erbjuda, vilket också gör denna plats perfekt som utgångspunkt för många utflykter. Du bor till exempel inte mer än cirka 45 minuters bilfärd från Madeiras huvudstad, Funchal.

Vi rekommenderar att du har en bil under semestern, då det är en fördel om du vill åka iväg på utflykter, eller handlar in mat för att laga middagen själv i ditt lilla hus. Utöver frukost, är det dock möjligt att också äta middag på stället – den förbokas och intas sedan vid långbordet i det gamla köket. En unik upplevelse.

Läs mer om Quinta das Vinhas här

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer